Mordmisstänkt i Uddevalla överklagade häktning

TT

Publicerad 2020-01-22

I centrala Uddevalla har det uppstått en spontan minnesplats för flickan. Arkivbild.

Den man som misstänks för mordet på en 17-årig flicka i Uddevalla överklagade tingsrättens beslut om förlängd häktning. Men hovrätten avslog begäran och mannen stannar i häktet.

I sin inlaga till rätten skriver mannens advokat Beatrice Rämsell att det "saknas underlag för att bedöma vad som orsakat (flickans) död", och att hon vill att hennes klient ska försättas på fri fot.

– Fyndet som man har gjort bevisar inte i sig att det handlar om ett mord. Det kan röra sig en olyckshändelse, säger Beatrice Rämsell till TT.

– Då är man på helt andra nivåer än att det gäller obligatorisk häktning.

Mannen fortsätter att hävda att han inte har något med flickans död att göra.

– Han inställning är att han förnekar allt ansvar för att hon har omkommit.

Förhandlingen i Hovrätten hölls på tisdagen och rätten avslog överklagan. Förra veckan beviljade Uddevalla tingsrätt en förlängning av häktningen till i mitten på februari och mannen kommer nu att stanna i häktet.

Den 17-åriga flickan försvann i mitten av november. I slutet av samma månad, efter en intensiv sökinsats, hittades en kroppsdel som enligt polisen visar att hon inte längre är i livet. Den misstänkte, en man i flickans närhet, greps redan några dagar efter försvinnandet och har sedan dess suttit frihetsberövad.

Följ ämnen i artikeln