Vad gör kändisarna på midsommar?

Publicerad 2011-06-22

Med nubben i glaset, i lugn och ro eller på skärgårdsfest, med eller utan kräldjur?

Så här firar kändisarna midsommar.

Anna Book, sångerska, 40 år, Stockholm.

Hur ska du fira midsommar?

– Vi brukar fira väldigt traditionsenligt, mycket vänner, dans kring midsommarstången och mat. Framför allt ser vi till så att barnen har roligt. I år ska vi fira tillsammans med några nära vänner i utkanten av Stockholm.

Hur viktigt är vädret?

– Vi bor ju i Sverige så det går inte att förlita sig på att vädret ska vara bra. För det mesta är det skitväder men det kan vara vackert ändå. Det viktigaste är sällskapet, att man trivs och har roligt. Vi planerar alltid för att vi ska kunna vara både inne och ute, jag oroar mig inte så mycket för det.

Barbro Margareta Svensson, "Lill-Babs”, artist, sångerska, 73 år, Stockholm.

Hur ska du fira midsommar?

– Jag firar med mina barn, en traditionell midsommar uppe i Hälsingland.

Hur viktigt är vädret?

– Vi bor ju i Sverige, då gör man det bästa av situationen. Det har man ju lärt sig.

Leif GW Persson, kriminolog, 66 år, Stockholm

Hur ska du fira midsommar?

– Jag ska vara hemma med familjen på gården i Sörmland. Det blir sill, nubbe, färskpotatis – lite blandat godis. Blir jag full blir det risk att jag sjunger Evert Taube.

Hur viktigt är vädret?

– Jag har inget emot solsken, inte på midsommar och inte annars heller. Men det blir väl en klassisk midsommar där man sitter med paraplyet i handen.

Pär Holmgren, meterolog, 46 år, Uppsala.

Hur ska du fira midsommar?

– Vi har inte bestämt oss riktigt än, vi brukar fira vid Upplandskusten och det är möjligt att vi åker dit i år också. Barnen får bestämma så mycket som möjligt.

Hur viktigt är det med bra väder?

– Det är en av de dagarna som det är viktigt – på riktigt. Annars är det där med bra väder individuellt, vissa vill ha värme sol, andra inte. Just midsommar vill de flesta inte ha regn, även jag vill ha uppehållsväder och lagom varmt.

Peter Wahlbeck, komiker, skådespelare, 48 år, Halmstad.

Hur tänker du fira midsommar?

– Väldigt stillsamt med familjen hemma i Halmstad. Vi brukar åka ner till vattnet vid Steninge om det är fint väder. Nu för tiden styr småbarnen firandet mer än förut. I mitt tidigare liv åt jag mycket kräldjur och sådant, men nu gör jag inte det, det blir vegetarisk sill.

Hur viktigt är det med bra väder?

– Det är 100 procent viktigt. Ska man ha den svenska idyllen ska det vara fint väder.

Siw Malmqvist, artist, sångerska, 74 år, Stockholm.

Hur ska du fira midsommar?

– I år blir det i lugn och ro i Stockholm. Under många år jobbade jag på midsommarafton och var alltid ute och uppträdde, sedan har man vuxit ifrån det där med att dansa runt midsommarstången.

Hur viktigt är vädret?

– Det är klart att det är jättemycket roligare om det är sol än om det regnar, det kan man räkna ut med ändan. Men regnar det får man får hitta på något kul under ett parasoll eller ett paraply.

Isabella Löwengrip (Blondinbella), bloggare, entreprenör, 20 år, Stockholm.

Hur ska du fira midsommar?

– Jag ska åka ut till en av mina vänner utanför Norrtälje. Jag brukar fira med mina kompisar, antingen hyr vi ett hus i skärgården eller så åker vi till någons lantställe där vi äter och leker.

Hur viktigt är vädret?

– Inte så himla viktigt. Det viktigaste är att jag får tid att umgås med mina vänner, äta gott, dricka vin och bara hänga med varandra.