Stort pådrag vid Bromma flygplats var falsklarm

Publicerad 2014-11-24

Polisen fick larm om ett misstänkt intrång på Bromma flygplats.

Efter intensivt sökpådrag i flera timmar konstaterade polisen falsklarm.

– Det var en person som från långt håll såg två personer som han uppfattade tog sig över staketet, säger Kjell Lindgren, talesperson för polisen i Stockholm till TT.

Det var strax före klockan tio i förmiddags som två män sågs klättra över staketet in på Bromma flygplats. Platsen är ett skyddsobjekt och polisen var snabbt på plats.

– De här två ska ha stannat bilen och klättrat över, säger Sven-Erik Olsson, informatör på polisen i Stockholm.

Polisen hade flera patruller på plats och sökte efter de misstänkta personerna med hund.

Var behöriga

 När polisen fick kontakt med de båda männen visade det sig att de jobbar på flygplatsen.

– Det var en person som från långt håll såg två personer som han uppfattade tog sig över staketet. Det fanns ingen anledning för oss att tro något annat. Vi har fått kontakt med två stycken som har jobbat i anslutning till staketet en tid, och vi kan därmed säga att de var behöriga, säger Kjell Lindgren, talesperson för polisen i Stockholm till TT.

Nationella insatsstyrkan anlände till flygplatsen, och tillsammans med uniformerad och civilklädd polis samt flygplatspersonal gick de igenom hangarerna inne på området.

En polishelikopter deltog också i insatsen.

Inga störningar i trafiken

Polisinsatsen påverkade inte flygtrafiken till och från flygplatsen.

– Vi gör bedömningar hela tiden och hittills stör insatsen inte trafiken. Flygtrafiken går alltså som vanligt, säger Ulf Wallin, pressansvarig på Swedavia som driver Bromma flygplats.