Man spårlöst försvunnen i fem dagar

TT

Publicerad 2018-03-18

En man i 45-årsåldern försvann spårlöst i Norrtälje i tisdags. Arkivbild.

En man i 45-årsåldern försvann mystiskt vid ett köpcentrum i Norrtälje för fem dagar sedan.

Missing people och polisen har sökt igenom hela tätorten med omnejd utan ett enda spår efter honom.

Mannen åkte iväg för att handla på tisdagseftermiddagen. När han anmäldes försvunnen hittade polisen hans bil som stod kvar tom på parkeringsplatsen utanför köpcentret i Norrtälje.

Mannen köpte en wokpanna i en butik i området, vilket lokaltidningen Vallentuna Nyheter har rapporterat om. Signaler från hans mobil registrerades en sista gång mot en mast i området vid 18-tiden.

Missing people och polisen har sökt parallellt i flera dagar utan någon framgång.

– Nej, tyvärr, han är helt spårlöst borta, säger frivilligorganisationens insatsledare Jörgen Olsson till TT.

130–140 personer har deltagit i skallgångar under tre dagar. Därtill har Frivilliga flygkåren, Sjöräddningen, drönare, hundar och personer på enduromotorcyklar hjälpt till. Missing people uppger att hela Norrtälje med omnejd har sökts igenom.

Mannens bil var låst när den hittades och inuti låg wokpannan och ett tygstycke, som mannen tidigare sagt till sin familj att han skulle köpa. Framhuven stod lite öppen, men bilen fungerade.

Polisen misstänker inget brott bakom försvinnandet i nuläget. Det finns dock inga uppenbara omständigheter runt mannen som talar för att han ska ha försvunnit självmant.

– Normalt kan man alltid koppla försvinnanden till något i personens bakgrund, men det finns ingenting som förklarar det här, säger Jörgen Olsson vid Missing people.