Mejlet som fick mig att ligga dubbelvikt

Kitty Jutbring , 30, ger relationsråd i ”Christer”, P3, och i ”Hasses brorsas låtsassyrras kompis”, SVT1. Är programledare för Bobster, SVT1.

När jag kom till mitt jobb på SVT i måndags hade jag fått en himla massa nya mejl, de flesta från vänner och från er läsare, men så var där ett jag inte kände igen. Jag ber härmed att få dela med mig till er av just det mejlet, som visade sig vara det roligaste jag nånsin fått. Och då menar jag nånsin! Varsågoda och njut:

”Hej Kitty

Victor heter jag och jobbar som musikproducent där jag gjort mycket musik åt bl a Dr Alban m m, håller på med Albans kommande comeback-skiva just nu. Har ett storsatsat musikprojekt på gång där MCA Universam Music är väldigt intresserade att marknadsföra (släppa) där vi behöver en snygg blond front-tjej som syns utåt i omslag, videos etc.

Du hade passat perfekt till detta helt unika o nya projekt Kitty, som Jens Otto från MCA i Köpenhamn vill släppa. Han har bl a släppt Aqua, Safri Duo, Outlandish och t o m gamlingarna bröderna Olsen. Så om du någongång har funderat på att bli en stor artistdrottning utan att behöva sjunga eller kunna dansa så skriv (ler)

Med vänliga hälsningar

Victor Salazar”

Jag satt dubbelvikt av skratt i min stol. Skulle jag skratta så som jag gjorde eller borde jag gråta? Har dom blandat ihop mig med nån Linda, Elita eller Natacha? Var detta ett skämt? Jag kollade avsändaren, allt verkade stämma. Instinktivt kände jag att jag måste dela med mig av denna fantastiska humor så jag vidarebefordrade mejlet till mina närmaste, sådär som man gör med ett roligt Youtube-klipp. Min journalistkompis Malin var en av dom som svarade först:

”Helt overkligt!!! Är det 2008 i år eller?

Tack för att jag fick ta del av detta. Du måste ju nästan publicera det på något sätt.

Kram, Malin”

Jag skrev tillbaka till Malin direkt och undrade om jag skulle våga. Tänk om han blir arg? Hennes svar lät inte vänta på sig:

”Ja, det är klart du vågar! Du synliggör ju en viktig sak – nämligen en uppenbart förlegad kvinnosyn inom musikindustrin som är skandalös. Roligt också att han frågar just dig som redan har ett band och är värsta proffset. Som om du skulle nöja dig med att stå och mima och fronta.

Eller vem skulle det förresten?”

Avslutningsvis fick jag följande svar av min lillebror Jonas, snart 22:

”Hahahahaha sikkent jääävla päron, tror han inte du har någon hjärna lr?!!!”

Följ ämnen i artikeln