God morgon! Det här hände medan du sov

avHans Österman

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Minst 65 döda – överrumplades av snabbt förlopp

Kropp efter kropp dras fram i förödelsen efter vulkanutbrottet i Guatemala. Minst 65 personer har hittats döda. Invånarna överrumplades av det ovanligt snabba förloppet.
Läs hela artikeln

Brand i flerfamiljshus – taket nära rasa in

Alla boende i flerfamiiljshuset i Märsta har tvingats lämna sina hem. Branden som bröt ut redan vid 15-tiden har under kvällen spridit sig och kommer nu sluka hela vinden.
– Taket kan rasa in så vi har tagit ut rökdykarna och evakuerat alla boende, säger Magnus Bengtsson vid Storstockholms brandförsvar.
Läs hela artikeln
Skogsbranden: “Vi har den inte alls under kontroll”

Aftonbladet vann pris på medievärldens Oscarsgala

Aftonbladets granskning av vårdhaveriet kring 14-åriga Josefin fick namnet “Flickan bakom pansarglas”. I natt vann reportaget första pris på medievärldens egen Oscarsgala i Washington.
– Vi hade inte väntat oss det. Det blir lite grann som att världen står stilla och pulsen rusar. Nu börjar det landa, då känner man bara den här starka stoltheten, säger Kerstin Weigl.
Läs hela artikeln

Svensk artist beskjuten i USA

Artisten Leslie Tay hamnade mitt i ett skottdrama i Los Angeles. Nu berättar han om den omskakande upplevelsen.
– Jag trodde verkligen jag skulle dö i det ögonblicket, säger han till Nöjesbladet.
Läs hela artikeln
Tom Jones okända son – hemlös gatumusikant

Oväntade piken mot Zlatan

Joey Barton, 35, har lagt skorna på hyllan. På måndagen höll han sin första presskonferens som tränare för Fleetwood Town. Då kastade han in en pik – mot Zlatan Ibrahimovic.
Läs hela artikeln
Läkarnas besked om Karius
Trump: Superbowl-vinnarna får inte komma

Här förföljs Andreas och Mikaela av grizzlybjörnen

Den lugna skogspromenaden fick en oväntad vändning när Andreas, 32, och Mikaela, 29, plötsligt blev förföljda av en grizzlybjörn.
– När jag ser att björnen är tre meter från Mikaela, då vart jag riktigt rädd, säger Andreas Carlsson.
Läs hela artikeln

I Borås får SD inte vara med och styra

INGVAR PERSSON: När den första rödgröna budgeten fälldes av Sverigedemokraterna valde Moderaterna att förhandla med Socialdemokraterna.
Kanske är det just den överrenskommelsen som gör att allianssamarbetet i Borås tycks mer livskraftigt än det i Stockholm. Den avväpnade nämligen Sverigedemokraternas vågmästarroll.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!

ARTIKELN HANDLAR OM