Barnflickan dödade deras barn – dömd till livstid

Uppdaterad 2018-05-15 | Publicerad 2018-05-14

Lulu, 6, och hennes lillebror Leo, 2, låg mördade i badkaret.

De hade knivhuggits till döds av barnflickan.

Nu har Yoselyn Ortega, 55, fått sitt straff – livstids fängelse.

Yoselyn Ortega hade jobbat som barnflicka hos Kevin och Marina Krim i New York i två år när hon i oktober 2012 mördade deras två barn Lulu och Leo.

Mamma Marina kom hem tillsammans med mellandottern Nessie, då tre år. De hade precis varit på Nessies simskola och skulle sedan åka direkt till Lulus balettskola dit barnflickan skulle ha kommit med flickan, uppger New York Times.

Men när Marina fick veta att de aldrig dykt upp åkte hon hem i panik. När hon öppnade dörren till badrummet gjorde hon den fasansfulla upptäckten.

Barnen låg knivmördade i badkaret. Deras kroppar var täckta i blod och ögonen var fortfarande öppna.

Yoselyn Ortega var kvar i lyxlägenheten på Manhattan och högg sig själv i nacken i ett misslyckat självmordsförsök inför ögonen på mamman och mellansystern.

Till sitt försvar har barnflickan hävdat att hon led av akut psykos och inte visste vad hon gjorde när hon högg barnen över 30 gånger.

Domstolen köpte inte resonemanget och dömde henne som skyldig till mord redan för några veckor sedan. På måndagen kom straffet – livstids fängelse utan chans till benådning.

Därmed gick juryn med på föräldrarnas krav om strängast möjliga straff.

– Hon ska aldrig släppas ur fängelset vid liv. Hon vet inget om ansvar eller ånger. Det är rätt att hon ska leva, ruttna och dö i en betong- och metallbur, sa pappan Kevin Krim i sitt anförande inför rätten.

Innan hon fick straffet uppläst sa Yoselyn Ortega, via sin tolk:

– Jag är hemskt ledsen för allt som hänt. Mitt liv är i guds händer.

Marina och Kevin Krim har under rättsprocessens gång anklagat Ortega och hennes familj för att ha ljugit om hennes bakgrund då de hävdat att hon var en erfaren barnflicka.

Enligt New York Times var det Yoselyn Ortegas syster Celia som tog kontakt med Marina Krim och tipsade om sin systers tjänster som ”erfaren barnflicka”. Det skedde 2010 när mamman var gravid med lille Leo och Celia Ortega fick syn på henne på Lulus dansskola.

Nu kräver föräldrarna ny lagstiftning om att det ska bli straffbart att ljuga om sin bakgrund vid ansökan till jobb inom barnomsorgen.

Mamma Marina grät i domstolen när hon vände sig till Yoselyn Ortega.

– Den åtalade tror kanske att hon utplånade Lulu och Leo. Men hon misslyckades med det också. Lulu och Leo är starka krafter. De två stjärnor nu och de kommer alltid att visa oss vägen framåt.

Barnflicka misstänks knivmördat två
barn

Följ ämnen i artikeln