Misstänkt mordförsök i Uppsala – person skjuten

avJenny Rydberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett större område har spärrats av vid Kvarngärdet i Uppsala, sedan en person skjutits i natt i området.

Personen har opererats på Akademiska sjukhuset, enligt Upsala nya tidning.

Händelsen rubriceras som mordförsök.

Händelsen inträffade strax efter klockan 2, natten till torsdag.

– En person har skadat och har förts till sjukhus. Nu pågår utredningsarbetet, sa Lisa Sannervik, presstalesperson hos polisen i region Mitt, tidigt på torsdagsmorgonen.

Enligt Upsala nya tidning har även insatsstyrkan varit på plats vid det avspärrade området under morgonen, och vid lunchtid på torsdagen sa kammaråklagare Thomas Bälter Nordenman till UNT att en person har blivit skjuten.

– Personen opereras just nu på Akademiska sjukhuset, vi vet inget om skadeläget. Polisen gör en brottsplatsundersökning och hör vittnen. Vi har ingen gripen för dådet, säger kammaråklagaren.

Polisen har under torsdagen haft bevakning vid sjukhuset där personen vårdats, enligt uppgifter till SVT Uppsala. Polisen vill inte bekräfta de uppgifterna.

– Det handlar om ett försök till mord och då är det inte konstigt om polisen är på plats vid sjukhuset, säger Lisa Sannervik.

För en dryg vecka sedan inträffade en annan skottlossning i samma område, och två personer skadades allvarligt. Polisen hade då ett par dagar tidigare gjort ett större knarkbeslag, som kan ha haft samband med skottlossningen på Kvarngärdet.

Om det finns något samband mellan de två händelserna är inte känt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Uppsala

Brott