Labradoren Konrad bjöd in till hundkalas

Publicerad 2018-06-17

Varje år bjuder labradoren Konrad in till stor fest. Under lördagen gick den fjärde upplagan av stapeln i Fjärås och över 70 hundar var på plats, rapporterar SVT Halland.

– Det är så skitkul. Det ger mig så mycket, säger Konrads matte Agnetha Pethrus.

Labradoren Konrad har precis haft sitt fjärde kalas i Fjärås, skriver SVT Halland. Det är ett årligt evenemang som arrangeras på lördagen före midsommar och matten Agnetha Pethrus står för planeringen.

– Det var stor fest och det var jättemysigt. Det var faktiskt ett av dem bättre kalasen tycker jag, kanske för att jag börjar få lite rutin, säger Agnetha Pethrus.

Heldag med aktiviteter

Under lördagen fick Konrad besök av 120 människor och drygt 70 hundar – de allra flesta labradorer. Under dagen fanns det en hel del att hitta på. Hundmassage, kloklippning, agility, lyckohjul och hot dog-meny är några exempel på vad som erbjöds.

– Det är en hel aktivitetsdag och alla är lika goda och glada. Det var en härlig stämning i går, säger Agnetha Pethrus.

Känd på nätet

På Facebook har Konrad över 1 000 vänner så det har knappast varit svårt att ragga kalasbesökare. Nu är Konrad fem år och nästa år blir det femårsjubileum för kalaset.

– Då måste jag kunna smasha in något riktigt roligt. Jag har inte riktigt kommit på vad än, säger Agnetha Pethrus.

Vad säger besökarna om kalasen?

– Det är bara positivt. Det är det som är så fantastiskt roligt och som gör att man blir manad att jobba ett år till, säger Agnetha Pethrus.