Ledarhundens 20 måsten – efter cancerdiagnosen

Publicerad 2018-05-24

Den pensionerade ledarhunden Isaac har bara veckor kvar att leva.

Nu ser familjen till att den sista tiden blir hans bästa, genom att uppfylla Isaacs lista över saker han ska hinna med innan han dör.

Beskedet kom på fredagen. Cancertumören som växer i den pensionerade ledarhunden Isaac från Australien är dödlig. Veterinärerna ger honom bara ett par veckor kvar i livet.

När mattes kusin Briana May möttes av beskedet bestämde hon sig för att göra hans sista tid så bra det bara går. På ett papper punktade hon ner 20 punkter som Isaac ska hinna med innan han dör, en så kallad bucket list.

Alltifrån att leka på stranden, följa med moster till jobbet, till att gifta sig hjälper nu familjen Isaac att pricka av från listan.

Isaacs lista har fått stor uppmärksamhet i sociala medier sedan Briana May delade med sig av det tunga beskedet i en grupp för coola hundar.

I inlägget hyllar hon Isaacs insatser som ledarhund och uppmuntrar andra att dela med sig av bilder på sina hundar när de genomför de olika punkterna.

”Listan kan tyckas löjlig för vissa, men Isaac är en pensionerad ledarhund, så det är ganska många saker på listan som han kommer att göra för första gången i sitt liv”, skriver Briana May i inlägget.

Detta ska Isaac hinna med innan han dör:

  1. Leka på stranden
  2. Äta en gourmémåltid
  3. Gå till en hundpark
  4. Få hundmassage
  5. Ta ett bad
  6. Få en tasspedikyr
  7. Prova någonting nytt
  8. Shoppa en ny leksak
  9. Ha en hundfest
  10. Ta en tupplur
  11. Leka kurragömma
  12. Gå på picknick
  13. Leka dragkamp
  14. Hamna i klammeri med polisen
  15. Äta hundglass
  16. Gå på hundyoga
  17. Besöka mount Cooma
  18. Se ”the Puppy bowl”
  19. Följa med moster Bri till jobbet
  20. Gifta sig