Nu har Inge och Willy förlovat sig – 98 och 95 år gamla

avBabs Drougge

Publicerad:
Uppdaterad:

Flytten till äldreboendet innebar mer än vad de någonsin vågat drömma om. Där fann Inge, 98, och Willy, 95, kärleken.

Nu har de gjort slag i saken och förlovat sig.

– Vi var lite oroliga att folk skulle tycka att vi är två gamla dårar, säger Inge.

Det är aldrig för sent för kärlek sägs det, och det är de två turturduvorna Inge och Willy ett levande bevis på.

När 95-åriga Willy flyttade in på äldreboendet Mariehemmet i Gilleleje i Danmark i december 2017 hade han räknat med att vara änkling resten av livet.

Men det skulle inte dröja länge förrän han och Inge, 98, fick upp ögonen för varandra. Änklingen trodde aldrig att flytten till hemmet skulle innebära att han fann någon att tycka så mycket om.

1 av 3 | Foto: Fonden Mariehjemmene
Willy och Inge är kära

Efter att de två upptäckt att de har liknande tankar om hur livet ska vara, samt en hel del gemensamma vänner och intressen, konstaterade de att här finns ingen tid att förlora. Paret gjorde därför slag i saken och bytte ringar med varandra.

– Vi är lyckliga, och vi förlovar oss för att kunna ha bättre koll på varandra. Hon vill vara säker på att jag stannar, säger Willy i ett inlägg på Mariehemmets Facebooksida.

Willy har varit änkling i 11 år och Inge är änka sedan 24 år. Inge har hittills bott med sin lilla hund som kallas Søs, eller Syrran på svenska.

Äldreboendet har uppmärksammat förlovningen med en festlig sammankomst för de boende och ett inlägg på Facebook, som överösts av lyckönskningar om många glada år tillsammans.

– Alla är så positiva och glada för vår skull. Vi var lite oroliga att folk skulle tycka att vi är två gamla dårar, säger Inge.

På skärtorsdagen firar paret sin förlovning med en liten fest för de närmaste i äldreboendets kafeteria.

5 saker som gör dig lyckligare 00:46
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Danmark

Kärlek