Therése, 35, friade på mållinjen – efter extremt skidlopp

avClaes Olsson

Publicerad:

I söndags gick Therése Nordlund, 35, i mål efter världens längsta skidlopp. Efter 22 mil och 18 timmar i spåret friade hon till pojkvännen Emil Arnlund.

– Jag är väldigt lycklig, säger hon.

Västeråsparet Therése Nordlund och Emil Arnlund åkte Nordenskiöldsloppet i Jokkmokk för första gången 2017. Det 22 mil långa skidloppet är världens längsta i sitt slag.

Men det var först efter debuten som de blev ett par.

– Jag kände till Emil sedan tidigare och när jag bestämde mig för att åka loppet frågade jag om han ville haka på. Det var där vi träffades, säger Therése Nordlund.

1 av 3 | Foto: Adam Klingeteg / Red Bull Content Pool
22 mil och över 18 timmar senare friade Therése Nordlund till sin Emil.

Ringarna i fickan motiverade

Inför årets upplaga, som gick av stapeln i lördags, planerade hon att fria på mållinjen.

– Jag började planera det för tre månader sedan. Jag tänkte att det skulle vara en kul grej och något unikt, säger Therése Nordlund.

När hon fick nummerlappen 22 kände hon att det var något speciellt. De har varit tillsammans i 22 månader och skulle åka 22 mil tillsammans.

Ringarna i fickan blev en motivation i sig.

– När jag kände mig trött så kände jag på ringarna och tänkte på att jag ska ta mig i mål, säger Therése Nordlund.

”Kände mig ganska säker”

Efter 18 timmar och åtta minuter tog hon sig över mållinjen. Då överraskades Emil Arnlund, som gick i mål drygt tre timmar tidigare, med frieriet.

– Jag tänkte att det får bära eller brista men jag ville jättegärna göra det. Jag kände mig ändå ganska säker på att han skulle svara ja, och det gjorde han. Jag är väldigt lycklig, säger Therése Nordlund.

Spektaklet möttes av glädje från andra deltagare. Therése Nordlund hade berättat om sin plan för flera personer under loppets gång.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Frierier

Jokkmokk

Västerås

Kärlek