Drömjobbet: Ät avokado varje dag i ett halvår – och få betalt

Uppdaterad 2019-02-28 | Publicerad 2018-08-30

För den som ser avokador som ett måste i sin kost är det här en perfekt sysselsättning under sex månader. Som en bonus du får betalt och gör en insats för forskningen, skriver CNN.

Är du en person som älskar guacamole mer än allt och vägrar äta mackor utan avokado så kan detta vara den perfekta sysselsättningen för dig. Forskare vid Loma Linda University, Penn State, Tufts University och University of California, söker nämligen personer som ska äta avokador varje dag i ett halvår – och få betalt för det, skriver CNN.

Syftet med studien är att de vill ta reda på om avokador verkligen hjälper till med viktminskning. För att göra detta behöver varje universitet 250 deltagare var – några ska äta en avokado om dagen, andra endast två i månaden.

Finns tvivel om avokadon är bra

Avokadon är rik på nyttiga fetter och kan minska det dåliga kolesterolet men det finns tvivel på om denna frukt faktiskt är så nyttig som man påstår. 

”Eftersom att avokado har högre fetthalt än andra frukter är det rätt ologiskt att tro att de kan hjälpa människor att minska sitt magfett”, skriver Loma Linda University i en rapport. 

Enligt Joan Sabate, som chef för universitetets center för näring, livsstil och förebyggande av sjukdomar, ska man genom studien undersöka om en avokado om dagen bidrar till minskat bukfett, eller inte.

Ett jobb för den som vill äta avokado varje dag.

Så mycket får man i ”lön”

För att få kunna delta i studien måste du vara 25 år eller äldre och ha ett midjemått på minst 88-101 centimeter beroende på kön. Man behöver även kunna besöka universiteten då och då för undersökningar och delta i månadsvisa kostmöten.

När studien är över får deltagarna cirka 2 700 svenska kronor och 24 avokador att njuta av när man vill.

När all data är uppsamlad kommer Wake Forest University göra den slutgiltiga analysen och leverera resultaten, skriver CNN.

Följ ämnen i artikeln