Döva hunden Max räddade försvunna treåringen

Publicerad 2018-04-25

Han är både döv och delvis blind. Den 17-åriga hunden Max lyckades trots detta återförena den treåriga flickan med familjen i Queensland.

– Med tanke på vädret har hon haft tur som klarade sig, säger polisen Ian Phipps till australiska ABC.

Det var vid tretiden på fredagen som familjen i Queensland i Australien upptäckte att den treåriga dottern Aurora var spårlöst försvunnen.

Familjen försökte först hitta flickan på egen hand, men förstod snart att de skulle bli tvungna att larma räddningstjänst.

Morgonen därpå, när Aurora redan varit försvunnen i flera timmar, gav sig över 100 personer bestående av räddningstjänst, polis och volontärer ut på skallgång.

Hade haft sällskap

Plösligt hörde Auroras mormor ett ljud från ett intilliggande berg. På bergstoppen fann hon familjens hund, en 17-årig australian cattledog.

– Jag kikade upp mot berget och när jag kom upp på toppen kom hunden mot mig och ledde mig raka vägen till flickan, säger Leisa Bennett till australiska ABC.

Klockan var åtta på morgonen när hon hittades med skrubbsår och blåmärken två kilometer från hemmet.

17-åringen Max har en del gråa hårstrån.

Hade tur som klarade sig

Under de 15 timmar som hon var borta hade den trofasta hunden Max stannat vid hennes sida.

– Området kring huset är ganska bergigt och är en väldigt oländig terräng att vandra i, så hon hade tagit sig en bra bit bort med sin hund som var väldigt lojal mot henne. Med tanke på vädret har hon haft tur som klarade sig, eftersom det var kallt och regnade, säger polisen Ian Phipps till ABC.

Efter den tårfyllda återföreningen mellan treåringen och familjen har den tålmodiga gamla hunden fått ordentligt med uppskattning.

Han kan numer titulera sig som polishund, efter ett hedersutnämnande från den australiska polisen.

Följ Goda nyheter på Facebook

Hederspolishunden Max.

Följ ämnen i artikeln