Ett bröllop med Ockelbo-drag

Trendigt med såpbubblor när Victoria och Daniel gifter sig

Nu är det klart.

Vi har bröllopsspanat.

Och har både goda och dåliga nyheter till kungen.

Ja, någon måste ju ta ansvar för att prinsessbröllopet blir av på ett trendmässigt korrekt sätt.

Nu råkade uppgiften landa på mina späda axlar.

Så, i en liten rojalistisk spasm åkte jag till Grand Hôtel i Stockholm där det just pågår Bröllopsmässa över vilken framförallt Victorias och Daniels andar svävar.

Ris är ute

Här finns alla små detaljer som är så lätta att glömma bort.

Bubblorna, till exempel. Har kungen verkligen tänkt på hur mycket bubblor det kommer att gå åt?

Det nya är ju att man inte ska kasta ris över brudparet och det beror både på att de mulliga duvorna kan få ont i magen och på att det är taskig tajming att slänga bort mat.

Rosor och bubblor

I stället ska det blåsas såpbubblor över brud och gum. Lågt räknat kommer 100 000 människor att finnas utanför Storkyrkan och längs kortegevägen.

Klart att de ska ha bubblor! Småflaskor i bröllopsstil med garanterat icke-fläckande såpvatten kostar sex kronor styck. Det blir en slant.

Och eftersom det ändå är kronprinsessan som gifter sig kunde det vara trevligt om folket också kunde strössla rosenblad framför ekipaget. Absolut, totalt helt färgäkta rosenblad i papper går lös på 50 öre styck och några hundratusen borde räcka (här tror jag kanske att vi kan fixa en viss mängdrabatt).

Sparar 20 000

Har någon mer än jag överhuvudtaget tänkt på att införa trenden med presenter till bröllopsgästerna i det svenska kungahuset?

Nej, just det. Men för ynka 55 spänn får varje gäst med sig en piffig kartong med två praliner i. Ett minne att spara och sälja på auktion vad det lider.

Det blir en extra utgift på 33 000.

Men då har jag också en glad nyhet till kungen: Du lär ju inte behöva anlita någon speciell bröllopsfotograf som följer spektaklet från morgon till kväll.

Där sparar du in 20 000.

Åh, föralldel. Det var så lite så.

Följ ämnen i artikeln