Vem vill missa när Oldsberg fönar hår i direktsändning?

Herregud! Vad har jag gett mig in på? Varje morgon när jag vaknar i mitt ensamma stockholmshotellrum undrar jag om det är sant; ska jag verkligen vara med i tv och …dansa? Hur hände det? Jag som alltid är sämst på aerobicsen och inte har buggat sen i lågstadiet. Det är surrealistiskt. Men trots allt verkligt, jag ska alltså vara med i ”Let’s dance”.

Efter flera säsonger av just nämnda program och en höst av kändisar i skridskor, satt jag och min kille Stoffe och tänkte på själva konceptet; att para ihop ett proffs och en ”kändis”. Vi började fundera över vad som skulle kunna vara nästa steg.

Kanske kommer vi få se ”Let’s act”, programmet där kändisar lär sig agera i både gråt- och humorscener av proffsskådisar.

Skulle nån kunna missa Ingvar Oldsberg i ”Let’s cut” där han fönar, färgar och klipper hår i direktsändning?

Och vem hade inte velat se celebriteter som Linda Rosing ge sig in i politiken med hjälp av riksdagspolitiker i ”Let’s lead”? Efter att ha kommit på både ”Let’s operate”: showen i vilken kändisar lär sig operera, allt från plastik till hjärtoperationer av proffs­kirurger, samt ”Let’s fuck”: där man lär sig ha sex i alla ställningar och varianter av proffsporrskådisar insåg vi att det nog var dags att sova.

Tillbaka till ”Let’s dance”. Vi har ju kunnat läsa om “Blondinernas kamp”, i kvällstidningarna.

Dessa har då syftat på att favoriterna inför säsongen är Laila Bagge, Blondinbella och Magdalena Graaf (som för övrigt har cendréfärgat hår nu, hänger kvällstidningarna inte med i svängarna längre?).

Plötsligt tappade jag distansen och tänkte: Men! Hallå! Har ni missat mig? Blonderar jag mig varje månad helt i onödan?

I ett svagt ögonblick av ironi bytte jag till och med namn på min nystartade blogg till ”Blondinkitty” för att få ett bättre läge, men nej, inget händer. Så det är lika bra att jag slutar kämpa och slappnar av. Det får gå som det går, det är ju ändå ni som bestämmer.

Förr var jag indie, nu ska jag dansa i tv och får jag blackout och bara sätter mig på golvet och skrattar så rösta gärna på mig ändå.

För även om tekniken sviktar så är det ju trots allt ett underhållningsprogram, ”bra tv” är inte alltid det perfekta, snarare tvärt om.

Glöm inte det nu Kitty.

Följ ämnen i artikeln