Slog till tre gånger mot samma butik

Uppdaterad 2016-04-19 | Publicerad 2016-04-18

Inbrottstjuvarna slog till tre gånger mot samma butik.

Bytet: Nya exklusiva märkeskläder för minst 80 000 kronor.

Men allt fångades på film och nu hoppas polis och butiksägare att någon ska känna igen de hjälmklädda tjuvarna.

På två nätter slog tjuvarna till tre gånger mot butiken Henses i Helsingborg och stal allt av det nylanserade klädmärket Goodyear. Nu släpper butiken övervakningsfilmen till Brottscentralen.

Det första stöldförsöket skedde natten mot tisdag då två tjuvar bröt sönder listerna till ett av skyltfönstren på affären. Det inbrottet abröts då tjuvarna inte fick ut rutan. Men redan natten därpå var de tillbaka. Den här gången med ett brunnslock som de kastade in genom skyltfönstret.

– De gick in och tömde butiken, allt som låg i fronten, säger Tommy Rosberg driver Henses.

Var i butiken igen

Tommy Rosberg fick larm om det inbrottet och åkte till butiken där han såg till att rutan lagades provisoriskt. Men den höll inte länge. När han återvände hemåt tittade han på övervakningskameran som han har kopplad till mobilen och då var tjuvarna inne i butiken igen.

– Jag ville bara se så att allt var lugnt. Men då såg jag att det var någon där inne. De krossade den lagade rutan och plockade åt sig klädesplagg för 80 000 kronor.

Sover på jobbet

Nu har polisen indikerat att det kan ske fler inbrott under den närmsta tiden så nu tillbringar Rosberg nätterna på plats.

– Jag har inte sovit någonting den här veckan. Känner mig frustrerad. Vart fan är vi på väg?

Ingen är ännu gripen.

– I nuläget har vi ingen frihetsberövad men vi har två namn som vi jobbar vidare på, säger Joakim Ekstrand, förundersökningsledare i Helsingborg.

Följ ämnen i artikeln