Dömd mordbrännare skickade sexpoesi till exen – döms igen

Publicerad 2018-09-28

Mannen avtjänar ett långt fängelsestraff efter att ha hällt bensin på sin dåvarande sambo och tänt på.

Nu döms han igen – för att ha skrivit och skickat explicita sexdikter till ex-sambon och till sin ex-fru, som båda blev livrädda.

– Trams. Jag ville bara bjuda på ett leende, säger mordbrännaren i förhör.

Den 47-årige mannen nekar till brott och kräver att få tillbaka sexbreven som han skickade till de två kvinnorna i december i fjol.

Mannen avtjänar ett åttaårigt fängelsestraff efter att i januari 2014 ha dömts för mordbrand och mordförsök på sin dåvarande sambo.

I slutet av förra året fick ex-sambon två brev från mannen. Breven är handskrivna och långa, han varvar text där han berättar vad han gör inne på anstalten med dikter han skrivit. Dikterna innehåller detaljerade sexbeskrivningar om hur han skulle gå till väga om de två hade sex.

I ena brevet till ex-sambon skriver mannen att han haft en sju timmar lång obevakad permission för första gången och att det är då han skrivit de här breven. Han tillägger att han inte tagit med sig några pengar på permissionen för att inte frestas att rymma.

Blev rädda

Även hans ex-fru, som han skilde sig ifrån för nästan 20 år sedan och som han inte haft kontakt med på länge, fick ett liknande brev, även det innehållande sexverser.

Båda kvinnorna blev rädda efter att de fått bre en och polisanmälde mannen.

En av kvinnorna uppgav sig vara extra rädd eftersom mannen inom en snar framtid har avtjänat sitt straff och kommer att släppas från fängelset.

47-åringen nekade till brott och i förhör sa han att det var ”nonsens”, ”trams” och ”bara ord”.

På frågan om varför han skickade brevet till ex-frun sa han att han ”endast ville bjuda på ett leende”.

– Det var bara ord på ett papper, sa mannen i förhör.

I veckan kom domen – mannen döms för sexuellt ofredande.

Tingsrätten skriver i domskälen att det som mannen skrivit om i breven innebär att han ”genom ord ofredat målsägandena på ett sätt som är ägnat att kränka kvinnornas sexuella integritet”.

Påföljden blir dagsböter på 4 000 kronor.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln