25-åring får livstid för hustrumord

Publicerad 2016-11-24

Erkände brottet - motivet var svartsjuka

Den 22-åriga kvinnan ville skiljas.

Då ströp maken henne till döds – inför deras lilla dotter.

Nu döms den 24-årige mannen till livstids fängelse samt utvisning.

Det var den 26 juni som polisen larmades till ett asylboende i Mariannelund, i Eksjö kommun. På plats hittades en 22-årig kvinna död i ett rum.

Kvinnans make, som är 24 år gammal, greps efter att polisen förhört honom.

Dottern vittne

Enligt sin försvarare erkände mannen direkt att han hade dödat sin fru. Paret hade då varit gifta i fyra år och  bott i Sverige i drygt sju månader.

Utredningen visade att 24-åringen ströp sin hustru mitt i natten i parets bostad.

Timmar senare lade han en plastpåse över sin döda hustrus ansikte,  och knöt sedan en scarf över det. En handling som tingsrätten menar visar på att mannen, trots att det då var flera timmar sedan han mördat kvinnan, "fortfarande hade en mycket bestämd vilja att ta livet av hustrun".

Parets gemensamma dotter såg allt hända.

En röd ros

Motivet till mordet var svartsjuka. Kvinnan ville skiljas och maken trodde att hon hade träffat en annan man.

Bland annat blev han svartsjuk när hustrun kom hem med en röd ros några dagar före mordet. Efter mordet ska maken ha rivit sönder rosen och skickat en bild på den söndersmulade rosen till den man han trodde att kvinnan hade en relation med.

I dag föll domen: livstids fängelse och livstids utvisning. Den 24-årige mannen motsatte sig utvisningen bland annat för att han menar att han löper risk att utsättas för blodshämnd i hemlandet på grund av brottet han begått.

Följ ämnen i artikeln