Uppgifter: Sköt ihjäl man – och låste in sig på toaletten

Publicerad 2018-07-05

Flera personer har gripits, misstänkta för inblandning i mordet på en man i Vänersborg.

Källor uppger för Aftonbladet att offret sköts med en hagelbössa – varefter skytten låste in sig på toa och inväntade polisen.

– Han var lugn och samarbetsvillig, säger Christer Fuxborg på polisen i region Väst.

Det var vid 05-tiden på onsdagsmorgonen som polisen larmades till ett lugnt bostadsområde i Vänersborg. En död man låg på en gräsplätt bakom en huslänga.

Hade hade, visade det sig, blivit skjuten. Polisen inledde en förundersökning om mord alternativt dråp.

En man i 30-årsåldern greps på platsen, och senare under dagen greps ytterligare en man och två kvinnor.

– En man är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord och två kvinnor och en man är skäligen misstänkta för mord, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Den döde mannen, som är i 25-årsåldern, ska under tisdagskvällen ha befunnit sig i en lägenhet tillsammans med en grupp människor.

– Det är en person i den här lägenheten som ringer och berättar och är väldigt samarbetsvillig och även mannen som sedermera grips är lugn och ger sig till känna och är samarbetsvillig, sa Christer Fuxborg under onsdagen.

Har vapenlicens

Enligt uppgift till Aftonbladet förfogar en av de gripna över flera jaktvapen. Han ska inte vara känd av polisen sedan tidigare.

– Efter att han skjutit mannen ställde han in vapnet i vapenskåpet och låste in sig själv på toaletten tills polisen kom, säger en källa till Aftonbladet.

Vilken typ av vapen som använts vid det misstänkta mordet vill dock inte Sten-Rune Timmersjö, chef för avdelningen för grova brott, berätta.

– Vi har flera vapen i beslag. Och en av de gripna har licens för vapen, men jag tänker inte gå in på vilken slags vapen det rör sig om.

Hagelbössa

Enligt uppgift till Aftonbladet är det dock en hagelbössa som använts.

Sten-Rune Timmersjö säger att alla fyra gripna nekar till brott.

Hävdar de nödvärn?

– Jag går inte in på vad de sagt i förhören.

Eventuella häktningsförhandlingar hålls sannolikt under fredagen.

Följ ämnen i artikeln