Tova Mobergs mördare överklagar domen

avMira Micic

Publicerad:
Uppdaterad:

Billy Fagerström, 23, dömdes till livstids fängelse för mordet på Tova Moberg, 19.

Nu överklagar han domen.

För tre veckor sedan föll domen i Hudiksvalls tingsrätt mot den 23-årige Billy Fagerström.

Han åtalades för mordet på den 19-åriga Tova Moberg, men har hela tiden nekat till brott, både under förundersökningen och under rättegången.

1 av 2 | Foto: Robin Lorentz-Allard / AFTONBLADET / 85392

Fortsätter förneka brott

Enligt hans version lämnade Tova Moberg gården på kvällen medan han själv fick besök av en ”affärsbekant” och sedan däckade på toaletten efter att ha druckit alkohol. Åklagaren hävdade att ”den bekante” var en påhittad person, då denne aldrig kunnat hittas.

Men tingsrätten har inte trott på Fagerströms berättelse och dömde honom den 15 februari till livstidsfängelse.

Nu överklar han domen och yrkar på att antigen frias eller alternativt få lägre straff. I handlingarna som kom in till tingsrätten idag står det att ”Billy Fagerström förnekar gärningarna och menar att åklagaren inte mot hans frönekande har förmått att styrka åtalet”.

Anmäldes försvunnen

Tova Moberg anmäldes försvunnen av sina anhöriga i mitten av maj i fjol. Polisen misstänkte snart att ett brott låg bakom hennes försvinnande och riktade misstankarna mot hennes ex-pojkvän, Billy Fagerström.

Billy Fagerström misstänktes först för människorov men efter att Tovas kropp hittades i sjön vid hans gård ändrades brottsmisstanken till mord.

Den 19-åriga kvinnan hade fått över tjugo hårda slag mot huvud och kropp. Därefter hade expojkvännen med hjälp av silvertejp tejpat fast kroppen vid en skottkärra som han kört ut i vattnet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM