Maskklädda rånare stal cigaretter – beväpnade med pistol

Uppdaterad 2018-12-12 | Publicerad 2018-11-06

Här fångas de två männen på övervakningsfilm när de rånar butiken i Akalla – iklädda svarta masker och beväpnade med pistol.

På filmen syns hur en av männen trycker pistolen mot huvudet på butiksbiträdet innan man länsar butiken på cigaretter och snus.

Fredagskvällen den 7 september tar sig två beväpnade rånare in i butiken Direkten på Sibeliusgången 18 i Akalla. Inne i butiken finns flera kunder och ett butiksbiträde – som försöker fly in på lagret när de maskerade männen springer in.

Men en av rånarna springer efter och på övervakningsfilmen ser man hur mannen knuffas omkull, får pistolen upptryckt i ansiktet och under hot tvingas öppna kassaskåpet.

Dessutom tvingar rånarna mannen att öppna den låsta bakdörren.

En av gärningsmännen har på sig en svart mask med hål för ögonen och båda männen är iklädda vinterjackor med loggan ”Lugna gatan”, som är en verksamhet inom Fryshuset i Stockholm vars arbete främst riktar sig mot unga som lever eller riskerar att hamna i utanförskap.

Fyllde byggkasse med stöldgods

Med sig har männen en stor rosa kasse från NMT där det står ”Think pink”. Den fyller man med cigaretter och snus.

Dessutom tvingar de till sig kontanter från kassan och männen stjäl även telefonkort.

Hela rånet – som tar ungefär tre minuter – har fångats på butikens övervakningsfilm.

Där kan man även se hur männen flyr ut från butiken, i riktning mot Nystadsgatan.

Förs till sjukhus

Efter rånet förs butiksbiträdet med ambulans till sjukhus, han uppges vara i chock och ska ha skadat sin axel.

Polisen har nu lagt ner förundersökningen.

– Vi har inte lyckats få fram någon gärningsman via filmen som vi har i utredningen och vi lade ner ärendet eftersom de vidtagna åtgärderna inte lett till någon gärningsman, säger Frida Lindborg, handläggare hos polisen.

Men enligt polisen kan rätt tips leda till att utredningen återupptas.
 


Vet du vilka männen är, eller har du sett några personer röra sig i området med en rosa byggkasse? Hör av dig till Efterlyst på 08-702 00 90 eller mejla efterlyst@tv3.se.