Mamma slog annan mamma med järnrör – efter barnbråk

Uppdaterad 2018-06-03 | Publicerad 2018-06-02

Två pojkar bråkade med varandra och den enes mamma gick ut för att sära på dem.

Då kom den andra mamman dit – med ett järnrör gömt bakom ryggen.

Den 31-åriga kvinnan åtalas nu för misshandel i Halmstads tingsrätt, misstänkt för att slagit sonens lekkamrats mamma i huvudet och på armen med ett järnrör.

Händelsen inträffade i fjol i Hallands län.

Två pojkar i tioårsåldern började bråka när de lekte på gården i närheten av sina hem. En av pojkarnas mamma, en 35-årig kvinna, ser detta och går ut för att sära på barnen, varpå den andra mamman, en 31-årig kvinna, rusar dit.

Enligt polisens utredning har hon ett järnrör med sig. Hon går fram och slår den andra mamman i huvudet med det. Sedan ska hon ha knuffat in kvinnan i ett träd och dragit henne i håret.

Den 35-åriga kvinnan fick ett blodigt jack i pannan och fick föras till sjukhus.

Vittne avbröt misshandeln

I förhör uppgav hon senare att hon sprang ut och hämtade sin son eftersom hon hörde att pojkarna sa fula ord till varandra.

Men efter en stund gick barnet ut igen och mötte den andra pojken. De började bråka igen. Enligt mamman gick hon då emellan och tog deras händer. Då ska den andra mamman ha kommit dit och hävdat att hon höll på att skada hennes barn.

Det är då den 31-åriga kvinnan ska ha dragit fram järnröret som hon höll gömt bakom ryggen och gått till attack.

– Jag såg bara hennes ena hand så hon måste haft järnröret bakom sig. Plötsligt så slog hon bara till mig i huvudet och det började rinna blod ner i ögonen, sa 35-åringen i förhör.

En förbipasserande avbröt attacken.

Den misstänkta kvinnan sa i förhör att hon varken erkänner eller nekar till brott:

– Vi bråkade och jag råkade slå henne, det var en olyckshändelse. Jag slog henne, men det var inget som jag hade planerat att göra, det var ett misstag från min sida.

Hon hävdade att hon inte mindes så mycket av händelsen:

– Jag har bett om ursäkt och jag ångrar mig verkligen.

Följ ämnen i artikeln