Polisen: Vi vet vilka som ligger bakom granatattacken

Publicerad 2015-10-07

Polisen har ringat in misstänkta – men söker vittnen

Polisen har ringat in en grupp som de misstänker ligga bakom granatattacken mot en polisbuss i Tumba i september. 

– Vi förväntar oss att kunna göra gripanden inom en snar framtid. 

Det var en fredagkväll i slutet av augusti som polisen larmades till Storvreten i Tumba, söder om Stockholm. När polisen kom till platsen kastades en stor sten mot deras buss, som fick hål i taket. Vid midnatt uppstod en brand vid polisstationen och en dryg timme senare kastades en handgranat mot polisbussen. 

– Det var en tillfällighet att ingen kollega skadades, säger Daniel Löfgren som är utredningsledare vid polisen Söderort, till Brottscentralen.

Utreder mordförsök

Nu har polisen säkrat teknisk bevisning från platsen och hållit 160 förhör. 

– Genom allt vi har gjort har vi kunnat ringa in en gruppering som vi misstänker har gjort det här, säger Daniel Löfgren. 

Polisen utreder försök till mord. Vilka eller hur många personer det handlar om vill de inte gå ut med. Polisen vill också fortfarande ha in vittnesuppgifter från kvällen. 

– Vi tror oss veta att det finns vittnen som vet vad som hänt. Och vi vill gärna få in uppgifter på var man kan få tag i handgranater eller om man vet var den här granaten kommer från. 

Mer om händelsen i kvällens avsnitt av Brottscentralen som sänds i Investigation Discovery eller på Aftonbladet.se kl 20.00.

Följ ämnen i artikeln