Kommun i stabsläge efter misstänkta barnvåldtäkter

Publicerad 2017-11-17

En kommun i Västsverige har gått upp i stabsläge efter att ett par, som arbetar på en skola i kommunen, häktats misstänkta för att under fem år ha utsatt ett barn för grova våldtäkter skriver Bohuslänningen.

De misstänkta är i nuläget avstängda från sina arbetsplatser.

– När vi fick information om det här av polisen kallade jag ihop krisledningsgruppen, säger kommunchefen.

Paret, en man och en kvinna i 30-årsåldern, häktades i torsdags på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn.

Mannen och kvinnan, som är anställda vid en skola i en kommun i Västsverige, misstänks ha utsatt ett barn för grova våldtäkter mellan våren 2010 och sommaren 2015. Brotten ska även ha skett utomlands enligt Bohuslänningen som var först med att berätta om händelsen.

”Under 15 år”

Barnet som misstänks ha utsatts för övergreppen var under 15 år när brotten begicks uppger åklagaren för tidningen men är i övrigt förtegen.

Åklagaren vill heller inte kommentera vilken relation paret och barnet har till varandra men säger att mannen förnekar brott medan kvinnan medgett att hon utfört vissa sexuella handlingar mot offret – vid ett tillfälle.

– Det handlar inte bara om ett tillfälle, utan flera, säger åklagaren till Bohuslänningen.

Avstängda från jobbet

Efter att den aktuella kommunen fick höra talas om misstankarna gick man in i stabsläge.

– I dag aktiverade vi krisorganisationen med ett antal rektorer, beteendevetare och psykologer, säger kommunchefen som också berättar att man kontinuerligt arbetar med att informera om läget.

De misstänkta är i nuläget avstängda från sina arbetsplatser, efter att man fått kännedom om brottsmisstankarna.

Kommunchefen i den aktuella kommunen säger att man inte fått några uppgifter som tyder på att något brott ska ha begåtts i skolmiljö eller att fler barn är drabbade. Nu arbetar man istället för att hjälpa det utsatta barnet, enligt kommunchefen.

– Personen och dennes familj får också stöd i denna situation.

Han säger även att det är barnet självt som berättat vad som ska ha hänt.

Alla föräldrar samt medarbetare på skolan har dock informerats om vad som har hänt och information har även lagts ut på skolans hemsida.

Åtal ska väckas senast den 30 november.

Följ ämnen i artikeln