Man lockades in i sexfälla – blev mördad

avLinda Hjertén

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

Den 49-årige mannen trodde att han skulle träffa en ung kvinna för att ha sex – i stället lockades han in i en fälla.

Han misshandlades innan gärningsmannen tände eld på bilen där mannen satt.

I dag åtalas två män för inblandning i det brutala mordet.

Natten till den 22 juni ryckte polis och räddningstjänst ut till en bilbrand i stadsdelen Klockaretorpet i Norrköping. Det var en minibuss som brann.

I bussen låg en död man.

Greps efter två månader

Skador på mannen tydde på att han utsatts för ett brott.

Men det tog två månader innan någon kunde gripas för mordet. Bland annat var det sms på offrets telefon som gjorde att polisen började titta närmare på en trio människor.

I slutet av augusti begärdes en 45-årig man, en 25-årig man och en 17-årig flicka häktade.

När häktningsförhandlingarna hölls släpptes flickan dock på fri fot och förundersökningen mot henne är numera nedlagd. Den 45-årige mannen har sedan dess suttit häktad misstänkt för mord och den 25-årige mannen för medhjälp.

I dag åtalades de.

”Det talades om att ha sex”

Utredningen har visat att den 49-årige mannen lurades till mordplatsen kvällen den 22 juni genom sms och samtal.

– Han trodde att han skulle träffa en tjej som han hade fått kontakt med den kvällen. Det talades om att ha sex. Men när han kom dit blev han utsatt för kraftigt våld, säger kammaråklagare Anna Hjorth.

Enligt åtalet misstänks den 45-årige mannen ha slagit offret i huvudet flera gånger med en hammare eller ett liknande tillhygge.

Den 49-årige mannen fick kraftiga skallfrakturer av slagen men var fortfarande vid liv när gärningsmannen hällde tändvätska över honom och hans bil och tände på.

Den 25-årige man som åtalas för medhjälp till mord ska dels ha förmedlat kontakten mellan den unga kvinnan och brottsoffret, dels skjutsat den misstänkte mördaren samt köpt tändvätskan som sedan användes.

Konfliktfylld relation

Motivet till dådet är lite oklart enligt åklagaren.

– 45-åringen och brottsoffret förefaller ha haft en konfliktfylld relation som slutade i mord, säger kammaråklagare Anna Hjorth.

Den 17-åriga flickan som sms:ade med offret på kvällen och som till en början var misstänkt är nu helt friad från misstankar och i stället ett av åklagarens viktigaste vittnen.

– Det finns inget som tyder på att hon visste vad som skulle hända på platsen. Men hon var där och blev vittne till det som hände, säger Anna Hjort.

De två åtalade männen förnekar de brottsmisstankar de åtalas för men erkänner de faktiska omständigheterna av vad som hände den kvällen.

Rättegången inleds den 9 december i Norrköpings tingsrätt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott