Moderaterna

Kristerssons plan för att vinna valet 2022

avPär Karlsson

VÄSTERÅS. Ulf Kristersson misslyckades med att leda sitt parti till regeringsmakten – men nu tar han nya tag.

När partiet samlas till stämma lovar han att Moderaterna ska bli det ledande partiet för klimatet, ekonomin, lag och ordning och invandringspolitik.

– Moderaterna ska vara den självklara regeringsbildaren 2022, säger han.

I dag inleddes Moderaternas partistämma i Västerås med att partiledaren Ulf Kristersson höll tal. Han signalerade att det nu är dags att ta nya tag efter två intensiva valrörelser.

Efter att M-ledaren misslyckades med att nå regeringsmakten, och fick se Alliansen splittras, fick partiet en välbehövlig framgång i EU-valet tidigare i år. Nu ska arbetet inför nästa val inledas.

– Treårsresan börjar nu, den leder fram till valet 2022, då ska vi bilda en borgerlig regering som kan driva borgerlig politik på riktigt, säger Kristersson.

Han sa också:

– Vi kommer fokusera på innehållet, inte det politiska spelet.

1 av 3 | Foto: JIMMY WIXTRÖM
Ulf Kristersson lovar att Moderaterna ska bli det ledande partiet i en rad olika frågor – och på så sätt vinna valet 2022.

Ska fokusera på fyra områden

Hans mål är att vinna åtminstone två val i rad och att M ska vara det ledande partiet när Sverige går in i 2030-talet. I dag är man dock bara tredje största parti i opinionsmätningarna.

De kommande åren ska M fokusera på fyra områden, slog Kristersson fast. Det handlar om lag och ordning, klimatet, ekonomin och invandringspolitiken.

– Vi prioriterar inte alla frågor, ger inte allt till alla. Vi väljer det som är viktigast.

Under stämman i Västerås ska ombuden rösta om vilken politik partiet ska driva framöver, med sikte på valet 2022.

Talet i dag var Kristerssons första av två under samlingen. Hans stora stämmotal håller han på lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM