S storsatsning inför valet: mer föräldraledighet

Publicerad 2018-08-28

En satsning som ska underlätta för familjer och skaka om valspurten rejält.

Klockan 15 presenterar Stefan Löfven och Magdalena Andersson Socialdemokraternas stora nyhet inför valet.

Enligt källor till Aftonbladet är förväntningarna stora inom partiet. Man talar om att det är ”den största nyheten på många år” och att den kommer att tilltala breda grupper. Det ska enligt källor röra sig om en satsning för att underlätta för familjer.

På önskelistan finns sedan tidigare mer tid för föräldrar och barn tillsammans, till exempel i form av en sjätte semestervecka eller fler lediga dagar. Senaste förändringen, den femte semesterveckan, infördes till exempel 1978. Annat som önskas inom S är helt avgiftsfri förskola och fri tandvård.

Socialdemokraterna kommer enligt uppgifter till Aftonbladet under valspurten helt fokusera på familjer och satsningar för pensionärer. Nyheten som ska presenteras på partikansliet Sveavägen 68 i Stockholm av statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson ska ligga i linje med detta.

• Vill du ha politiknyheter direkt i ditt flöde? Klicka här och gilla Aftonbladet Samhälle på Facebook!

FÖLJ AFTONBLADETS DIREKTRAPPORT

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.