Centern och Liberalerna nobbar AKB

Annie Lööf: Fick beskedet i går kväll på sms

Publicerad 2017-01-19

Annie Lööf fick beskedet att Moderaterna vill fälla regeringen på sms i går kväll.

Men på en pressträff i dag meddelade Centerledaren att hon nobbar AKB:s utspel.

– Jag är fast besluten att bilda en alliansregering, men jag är inte beredd att göra det med aktivt stöd av Sverigedemokraterna, säger Annie Lööf-

Även Liberalerna avvisar Anna Kinberg Batras utspel.

Annie Lööf gav ett tydlig besked kring Anna Kinberg Batras utspel i dag: Hon står inte bakom förslaget att gå fram med en gemensam alliansbudget.

– För Centerpartiets del är det inte aktuellt att inleda ett arbete som slungar Sverige ut i osäkerhet, säger Annie Lööf.

Fick besked via sms

Hon berättar att hon fick veta att Moderaterna skulle gå fram med utspelet på sms i går kväll.

– Vi fick sms mycket sent i går. Jag har fört samtal med mina allianskollegor. För mitt vidkommande är jag fast besluten att bilda en alliansregering, men jag är inte beredd att göra det med beroende av Sverigedemokraterna, säger Annie Lööf.

Annie Lööf menar att Alliansen har påbörjat arbetet för att lägga gemensamma förslag, ett samarbete som hon räknar med ska fortsätta.

– Vi kommer inte att bilda någon regering med aktivt stöd av Sverigedemokraterna. Jag vill inte slänga ut Sverige i politisk osäkerhet och politiskt cirkus. Där står vårt besked fast.

Liberalernas gruppledare i riksdagen, Christer Nylander, står inte heller bakom M-förslaget.

– Det är inte ansvarigt att kasta in Sverige i ett nytt nyvalskaos. Det hade blivit följden om Alliansen lägger en gemensam budget innan valet, säger han.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor är däremot positiv.
– Kristdemokraterna står fast vid vad vi har sagt tidigare, och välkomnar Anna Kinberg Batras utspel.