Valet 2018

Annie Lööf hyllar Avicii i Almedalen

avPär Karlsson

VISBY. Annie Lööf hyllar Avicii i Almedalen.

Innan hennes tal uppträder artisten Sandro Cavazza, som bland annat sjöng på den bortgångna superstjärnans världshit ”Without you”.

När Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, avled tidigare i år sörjdes han av en hel värld. En av dem som hyllade den bortgånga superstjärnan var Centerpartiets partiledare Annie Lööf.

På sitt Instagram-konto skrev hon:

”Så otroligt sorgligt när människor går bort alldeles för tidigt. Avicii var en av de i särklass största svenskarna på världsscenen det senaste decenniet. Många är vi som gymmat, dansar och haft kul till Wake me up, Waiting for love och många fler. Vila i frid, Tim Bergling.”

Och nu väljer C-ledaren återigen att hylla Avicii.

1 av 4 | Foto: Thomas Johansson
Tim ”Avicii” Bergling.

Innan hon kliver upp på scenen i Almedalen för att hålla sitt tal har Centerpartiet bokat in artisten Sandro Cavazza för ett uppträdande.

Annie Lööf hyllar Avicii

Han sjöng på flera av superstjärnas låtar, bland annat ”Without you” som streamats över 330 miljoner gånger på Spotify.

Cavazza kommer att sjunga både den och flera av sina egna låtar. Just nu är han aktuell med hiten ”High with somebody”. Centerpartiet har försäkrat sig om att låten handlar om att bli hög på kärlek, inget annat.

Michael Arthursson, Centerpartiets partisekreterare, förklarar varför partiet bokat Sandro Cavazza och varför man vill hylla Avicii:

– Vi tycker att det är väldigt fin röst Sandro har och det är bra låtar. Och vi vill också hylla det svenska musikundret som ju stimulerar ungdomar och gör att vi kan synas över hela världen, säger han.

”Gillar hans musik”

– Ett uppträdande innan talet är viktigt för att komma i stämning. Det blir en bra kontrast när musiken samlar ihop människor och man sedan får ett viktigt politisk budskap. Det är en bra start, det tror jag alla partier tycker, 

Arthursson säger att han själv är ett Avicii-fan.

– Jag kan ärligt säga att jag verkligen gillar hans musik. Min yngsta son spelar gitarr i Kulturskolan, för ett par år sedan så spelade han ”Hey Brother” av Avicii och det var så att tårarna kom. 

Planerar du själv att dansa före talet?

– Vi får väl se, jag har gjort det förut. Det beror på hur ivriga centerungdomarna är på att få upp mig.