Kristersson möter talmannen

Uppdaterad 2018-10-09 | Publicerad 2018-10-08

Moderatledaren Ulf Kristersson lämnar en första lägesrapport om hur det går med regeringsbildningen till talmannen i morgon.

Mötet sker på Andreas Norléns tjänsterum klockan 15.

När Ulf Kristersson (M) fick talmannen Andreas Norléns uppdrag att sondera för en ny regering fick han två veckor på sig att lyckas. En första avstämning skulle ske efter en vecka.

Nu meddelar riksdagen att det första mötet sker i morgon klockan 15 på Norléns tjänsterum. Syftet är att Kristersson ska ge en lägesrapport om hur det går med sonderingarna. Slutrapport måste avläggas senast den 16 oktober.

Träffat Löfven

Moderatledaren har haft en rad möten i samband med försöken att bilda regering.

Framför allt har han träffat sina kollegor i Alliansen, Annie Lööf (C), Ebba Busch Thor (KD) och Jan Björklund (L) men han har också samtalat med statsminister Stefan Löfven (S) i frågan.

Allianspartiledarna har alla deklarerat att de vill bilda en regering ihop. Men Centerpartiet och Liberalerna har slagit fast att detta kräver en förankring över blockgränsen.

Kristersson: ”Finns väl kända problem”

I fredagseftermiddag när Aftonbladet träffade Ulf Kristersson sa han att det pågår ”bra och konstruktiva möten” hela tiden.

Hur ser möjligheterna ut?

– Det finns väl kända problem på vägen. Men jag tycker möjligheterna ser goda ut, men vi är inte framme ännu.

Någon pressträff från talmannens håll är i nuläget inte planerad för i morgon, uppger presstaben på riksdagen.


• Vill du ha politiknyheter direkt i ditt flöde? Klicka här och gilla Aftonbladet Samhälle på Facebook!