Socker vs sötningsmedel

En våg av larm om sötning kom. WHO lyfte fram aspartam som möjligen cancerframkallande och det fick världen att reagera. Även riktlinjerna kring sötningsmedel har uppdaterats och nu är rådet att inte använda sötning som inte är socker. Hur ska vi söta vår mat? Socker är inte känt för sina hälsosamma effekter. Så hur ska vi göra? Och vilken läsk är egentligen det bättre alternativet, utifrån ett hälsoperspektiv?
Gäst: Henrik Ennart, vetenskapsjournalist på SvD.
Programledare: Eva Ericsson.
Kontakt: podcast@aftonbladet.se

MÅNDAG 4 SEPTEMBER 2023


Senaste avsnitten

Aftonbladet Daily

Alla Aftonbladets podcasts

OM AFTONBLADET

Tipsa oss: SMS 71 000. Mejl: tipsa@aftonbladet.se
Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka, Karl Sigrelius
Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
Redaktionschef: Karin Schmidt
Jobba på Aftonbladet: Klicka här

OM AFTONBLADET