Så får du napp – utan dejtingapp

Foto: TECKNING: PAUL WALLANDER
Doktor Kärleks tips: Träffa någon som förr i tiden.
RELATIONER

Många har glömt hur man träffar kärleken ­utan appar och dejtingsajter.
Det första mötet sker numera oftast via en tillrättalagd profilbild.
Dumt tycker Olle ”Doktor Kärlek” Kvarnsmyr, som här ger sina tio bästa analoga dejtingtips.

1.Charterresa till kärleken

Spana på lämpliga singlar – redan vid bagagebandet
Ta en sista minuten till solen. Som ensamresenär tvingas du ta egna initiativ. På resmålet har du ingen annan att ta upp viktiga diskussioner som ”bästa stranden” eller ”intressantaste utflyktsmålet” med än en helt okänd människa. Bästa tipset från alla singelresenärer är att smygspana efter lämpliga flörtar under flygturen för att redan vid bagagebandet lägga in en flört.

2. Statist

Hitta kärleken bland andra aspirerande superstjärnor
Varje dag pågår det flera inspelningar av tv, film och reklam. Till inspelningarna behövs det massor av statister i alla åldrar och med alla möjliga utseenden. Själva jobbet är enkelt och ofta över på någon minut. Alla statister utvecklar under inspelningen en mysig ”vi gemenskap”. Det skvallras om stjärnorna, det skojas om kostymerna och det fikas. Då statisterna tillbringar merparten av tiden med att prata med varandra finns det stora chanser till flört och inbjudande leenden.

3.  Danskurs

Dansen frigör heta känslor
Den absolut hetaste och mest spännande form du kan träffa kärleken på.
Dansen frigör heta känslor du inte känt på decennier. Det är dessutom bra motion och du kan utan att skämmas både röra och lukta på en presumtiv partner. Linda Lindorff, ”Bonde söker fru”-programledare och hobbydansare anser att dansen är ”nyckeln till ALLT”. Doktor Kärlek kan inte annat än hålla med.

4. Förför en bekant

Så förvandlar du din trevliga vän till ett hett kärleksämne
Öppna ögonen. Det finns spännande personer i din närhet redo för kärlek du inte trodde var möjlig.  Personer som kanske har gått och suktat efter dig i evigheter eller personer som lätt kan förvandlas från trevlig vän till het kärleksvän. Tvärtemot var många tror är det extraspännande att flörta med en bekant. Bekantflörtande är oväntat och en aning tabubelagt. 

5. Gå på lägenhetsvisningar

Hemlig dejtingsubkultur: Flörtig fastighetsaffär
Att kolla in lägenheter och samtidigt flörta med andra fastighetsspekulanter är vanligare än du tror.
Det är nästan som en hemlig dejtingsubkultur ingen pratar om. Många är det som fått till en het romans med blått skoskydd på och en mäklarbroschyr i hand.

6. Omfamna ensamheten

Strunta helt i att ragga – då får du fler heta inviter
Lyd inte några av mina råd alls. Strunta helt i att ragga. Berätta för omvärlden att kärlek inte är något för dig. Att kärlek tidigare bara har ställt till det för dig. Lägg därefter ner all form av dejting och koncentrera dig på dina vänner och saker som gör dig glad i stället. Ditt kärlekspanikslagna jag kommer nu inte att synas när du träffar människor. Du kommer att framstå som coolare, lättsammare och märkligt nog få fler heta kärleksinviter än tidigare.

7. Hundtricket

Ett av de äldsta tricken i boken
Ett av de mest klassiska analoga dejtingtipsen. Trots att hundtricket har funnits så länge det har funnits hundar är det ett av de bästa sätten att - träffa potentiella kärlekar. Som hundägare är det bara att promenera runt i solen med en glad jycke och invänta pratsamma ”hundvänner”. Har du själv ingen hund är det inget konstigt alls att -stolpa fram till en spännande hund-ägare och säga vilken söt hund det är. 

8. Sprid ordet – berätta för alla du känner

Ligg inte lågt – tvärtom!
Märkligt nog ligger många singlar lågt med sin civilstatus. Gör tvärtom. Trumpetera ut på jobbet, berätta för dina vänner. Berätta för ALLA att du har satt på dig singelbrallorna och är redo för loving. Då dina vänner och kollegor är väldigt snälla och hjälpsamma kommer de att ganska så snart leverera några spännande singlar från bekantskapskretsen.

9.Vänner fixar blindträff

Faktakollad dejt – luta dig tillbaka & njut av åkturen
Dina vänner känner dig ofta bättre än du själv. Låt dessa kloka människor ordna kärleken åt dig. Fördelen med en blind date är att dejten du går på är faktakollad och godkänd av dina vänner. Du kan därför bara lugnt luta dig tillbaka och njuta av åkturen.

10. Konserter (där det serveras sprit)

Plugga in massor av fakta om banden
Fördel med att ragga på konserter är att det är lätt att öppna en diskussion vid bardisken. Välj ut en konsert med en publik du kan attraheras av. Plugga in massor av kunskap om artisterna, musiken och om du är seriös – även bandets ”setlist”. Häng därefter i baren och -håva in.

ARTIKELN HANDLAR OM