Jordan Larsson startar mot Moldavien

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Martin Olsson, Anton Salétros, Jordan Larsson och Alexander Kacaniklic under landslagsträningen i Doha.

Halva gänget får chansen mot Moldavien, resten av truppen spelar mot Kosovo om några dagar.

Förbundskaptenen Janne Andersson vill se samtliga spelare i skarpt läge under fotbollslandslagets vinterturné.

Efter dagens träning i Doha spikade han elvan som inleder mot Moldavien på torsdagskvällen. Det blir det här laget i årets första landskamp:

Pontus Dahlberg – Joel Andersson, Anel Ahmedhodzic, Marcus Danielson, Adam Andersson – Daleho Irandust, Gustav Berggren, Darijan Bojanic, Jesper Karlsson – Jordan Larsson, Dino Islamovic.

– Jag hoppas att det blir en tävlingskaraktär på matchen, säger förbundskaptenen till TV4:s Fotbollskanalen.

Orutinerat gäng

Det är ett i blågula sammanhang oerfaret lag Andersson satsar på. Djurgårdens lagkapten Marcus Danielson är en av få som varit med tidigare – och då debuterade mittbacken i landslaget så sent som i höstas.

Danielson gick rakt in i startelvan i EM-kvalet mot Malta och inledde sin landslagskarriär med att bli målskytt direkt.

Drömscenario: EM

Spartak Moskvas anfallare Jordan Larsson var med på landslagets vinterturné 2018. Sedan dess har han lämnat IFK Norrköping för Spartak Moskva i ryska ligan. Larsson satsar på att ta en plats i sommarens EM-trupp.

– Jag vet om att det är mycket som står på spel. Jag kommer att gå ut och ge allt. Men press känner jag inte. I min situation fokuserar jag bara på att göra det så bra jag kan på det här lägret och sedan så bra jag kan i Spartak. Vad som händer till sommaren, det får vi se. Drömscenariot hade så klart varit att bli uttagen till EM, men det är många bra anfallare och det kan hända mycket fram till sommaren. Vi får se, jag har väl inte för stora förhoppningar, säger han till TV4:s Fotbollskanalen.

Robin Söder har dragits med lindriga höftbesvär och Jacob Une Larsson har känt sig krasslig.

– Annars är alla hela och friska och vi kan som det ser ut nu ställa upp med två olika elvor. Jag hoppas att det håller i så vi får se alla spelare, säger Janne Andersson.

Inte grubblat

Några större grubblerier har Andersson inte haft kring hur han matchar spelarna i de två landskamperna i Qatar.

– Egentligen inte mer än att vi delar det rakt av. Det är svårt att veta på förhand vilken av de här matcherna som ska vara tuffast. Det är två, som jag tycker, ganska jämna lag. Det finns inget A eller B. Det enda det skiljer sig på är målvaktssidan där jag tycker att Pontus ska få en hel match, säger förbundskaptenen.

Publicerad: