Lindelöf: En jobbig grej man inte vill ska hända

Tim Dahlbacka/TT

Publicerad 2022-03-23

Svenska landslagskaptenen Victor Nilsson Lindelöf under presskonferensen inför playoff mot Tjeckien.

Victor Nilsson Lindelöf är en av många Premier League-spelare som drabbats av inbrott.

Nu uttalar han sig för första gången om kvällen då hans familj blev utsatt.

– Det är hemskt, säger den svenska lagkaptenen.

Det var i januari som Victor Nilsson Lindelöfs familj utsattes för ett inbrott medan han spelade bortamatch i London för klubblaget Manchester United.

Hemma i Manchester var hustrun Maja och parets två barn kvar i huset när tjuvarna tog sig in. Hon sprang in med barnen och låste in sig på ett rum på övervåningen. Tidigare i år beskrev Maja Nilsson Lindelöf händelseförloppet på sin blogg.

”Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Det enda jag tänker då är att nu hör de oss och vet vart vi är, och nu dör vi”, skriver hon.

Nu har maken uttalat sig för första gången.

– Det är en jobbig grej som man inte vill ska hända. Särskilt som jag var iväg och spelade match och inte kunde vara med familjen. Men jag fick lite ledigt av klubben och missade några matcher och det var viktigt att få vara med familjen efteråt och stötta på bästa sätt, säger Victor Nilsson Lindelöf inför torsdagens VM-playoff mot Tjeckien på Friends arena.

Kan vara samma rånarliga

Inbrottet är ett vanligt problem för Premier League-spelare, särskilt i nordvästra England. Klubbkamraten Paul Pogba uttalade sig exempelvis i fransk media i dagarna om att han blivit bestulen på sin guldmedalj från VM 2018.

The Mirror skriver att brittisk polis misstänker att det kan röra sig om samma liga som tidigare varit på besök hos fransmannens lagkamrater. Enligt Daily Mail har klubbar i området haft ett möte hur man ska kunna öka säkerheten i hemmen. Vissa spelare ska ha vänt sig till privata säkerhetsfirmor och anställt tidigare elitsoldater som vakter.

Nyhetssajten Vice News rapporterar att minst 80 av toppspelare har blivit utsatta för inbrott sedan trenden startade i mitten på 00-talet.

– Det är något som pågått ett tag men som inte får hända, trots det fortsätter det hända. Det är inte bra och inte något man vill att någon ska bli utsatt för. Det är hemskt, säger Nilsson Lindelöf.

Lagt hjärtproblemen bakom sig

27-åringen säger sig inte ha tagit någon professionell hjälp för att komma över inbrottet och menar att det har räckt att vara med familjen.

Nilsson Lindelöf har haft en turbulent vinter.

Strax före jul tvingades landslagskaptenen att kliva av planen i en match mot Norwich efter att ha fått hjärtbesvär. Dessa problem ligger dock bakom honom nu.

– Vi har gjort alla tester som man behöver göra och det har inte varit några mer problem. Det är ingenting jag tänker på nu, säger han.