Sämre resultat positivt för Hansdotter

Publicerad 2017-01-30

Alpint. I fjol var Frida Hansdotter rädd om poängen och kom tvåa.

Nu har hon allt att vinna. Då ska det gå ännu bättre.

– Förhoppningsvis står jag överst, säger hon inför världscuptävlingen i parallellslalom i Stockholm.

Förra säsongens slalomcupsegrare Frida Hansdotter har inte fått det att stämma lika bra den här vintern.

För tillfället ligger hon fyra sammanlagt, 238 poäng bakom suveränen Mikaela Shiffrin, USA.

Att det inte har gått lika bra är enligt 31-åringen bara positivt inför tisdagens parallellslalomtävling i Hammarbybacken, en av få snötäckta platser i huvudstaden.

– Förra året ledde jag cupen. Då var det mycket som stod på spel. Nu har jag allt att vinna, säger hon.

Vann senast

Förutsättningarna blir inte sämre av att Hansdotters formkurva pekar brant uppåt. Hon var trea i Maribor och vann den senaste slalomtävlingen i världscupen, i österrikiska Flachau.

– Det har gjort att jag kommer hit med gott självförtroende och ett större lugn. Jag kan verkligen slappna när jag vet att jag är snabbast i världen när jag sätter det, säger hon.

Hansdotter har laddat på Lidingö tillsammans med den svenske herrdeltagaren Mattias Hargin, som säger att han har haft fullt sjå att matcha landslagskollegan.

– Jag var och nosade i något åk. Det var kul. Otroligt inspirerande att köra med Mattias. Man blir taggad på att få åka riktigt fort. Han var en bra sparringkompis, säger Hansdotter.

"Ett stort hot"

Svenskan blev tvåa i hemmatävlingen förra året och känner att hon behärskar disciplinen. Enligt tränaren Lars Melin har Hansdotter en stor fördel av att vara startsnabb.

– Jag har lagt ned mycket tid på att lyckas i parallell eftersom det ingår i slalomcupen och jag tycker att jag är ett stort hot mot de andra, säger hon.

Det är extra inspirerande att få tävla inför de blågula supportrarna, något de svenska åkarna inte är bortskämda med.

Tävlingen är utsåld, vilket innebär nära 10 000 åskådare.

– Förra året var en riktig succé. Det är superroligt att tävla när alla hejar på en. Jag var mycket i Stockholm och tävlade när jag var yngre så det blir lite nostalgi, säger Norberg-åkaren.

TT

Följ ämnen i artikeln