Ny startelva – Olsson lämnar januariturnén

TT

Publicerad 2020-01-11

Janne Andersson rör som väntat om rejält i Sveriges startelva i januariturnéns andra landskamp, mot Kosovo på söndag. Och saknas gör både Martin Olsson och Jordan Larsson.

Martin Olsson lämnar herrlandslagets januariturné i Qatar, rapporterar svenska medier på plats i Doha. Den klubblöse fotbollsspelaren är detaljer från att skriva på ett kontrakt med en ny klubb i England.

– Om allt stämmer skriver jag på. Men jag kan berätta mer i morgon (söndag), säger 31-åringen till Expressen.

Vilken klubb vänsterbacken är aktuell för vill han inte svara på – men Olsson bekräftar att det rör sig om en engelsk klubb.

Martin Olsson har varit klubblös sedan i somras då han lämnade Swansea efter två och en halv säsong. Han har även representerat Norwich City och Blackburn och spelat 48 matcher med det svenska landslaget.

Den startelva som Janne Andersson, enligt svenska medier på plats, har tagit ut till matchen mot Kosovo består av Isak Pettersson, Simon Sandberg, Krisopher Da Graca, Jacob Une Larsson, Adam Andersson, Alexander Kacaniklic, August Erlingmark, Anton Salétros, Muamer Tankovic, Robin Söder och Simon Hedlund.

Det innebär en, så när som på Adam Andersson, helt ny startelva jämfört i matchen mot Moldavien.

Förbundskaptenen Janne Anderssons plan är dock att målvakterna Isak Pettersson och Peter Abrahamsson ska få stå varsin halvlek, liksom tvillingarna Adam och Joel Andersson, skriver TV4:s Fotbollskanalen.

Jordan Larsson, som blev matchvinnare i Sveriges seger mot Moldavien tidigare i veckan, har lämnat turnén efter att ha fått en lättare muskelskada i framsida lår.

Alexander Fransson och Jesper Karlström lämnade redan innan turnén återbud.