Täby och Storvreta mästare i Champions Cup

TT

Uppdaterad 2020-01-13 | Publicerad 2020-01-12

Täby är mästare i Champions Cup.

Seger med klara 10–3 mot schweiziska Kloten-Dietlikon Jets.

Täby tog hem finalen i Champions Cup – och kan nu titulera sig världens bästa klubblag.

"Det är fantastiskt, det är något jag bara kunnat drömma om tidigare", säger matchens lirare Lisa Carlsson.

Efter SM-guldet förra våren fick Täby den här helgen för första gången mäta sina krafter med världens bästa lag i prestigefulla Champions Cup.

Turneringen spelades i tjeckiska Ostrava med mästarlag från Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien deltagande – och Täby var starkast av samtliga.

Efter en jämn inledning mot Kloten-Dietlikon Jets ryckte svensklaget rejält i finalens slutperiod. Täby gjorde sex raka mål och tog hem en storseger med 10–3.

"Vi går in med inställningen att vi ska vara aggressiva och fortsätta kämpa och köra över dem och det gör vi i sista perioden", säger Julia Croneld i ett pressmeddelande.

Matchens lirare, Lisa Carlsson, fyller i:

"Det var väldigt jämnt i två perioder, men jag tycker att vi hade ganska bra kontroll på matchen i 60 minuter och sen växlar vi upp i tredje och stänker dit några bollar som var väldigt viktiga."

Svensk seger blev det även på herrsidan sedan Storvreta tagit hem sin tredje Champions Cup-titel efter att ha finalbesegrat Wiler Ersigen, också de från Schweiz.

Motståndarna ledde med 4–3 inför sista perioden – men då gick Storvreta på knock och vann till slut med 10–4 efter att ha gjort sju raka mål.