Brännberger avslutar karriären efter avstängningen

Elin Lindersson Carlsson/TT

Publicerad 2023-10-09

Christoffer Brännberger avslutar karriären. Arkivbild.

Handbollsspelaren Christoffer Brännberger avslutar karriären.

Beskedet kommer efter att disciplinnämnden stängt av 32-åringen i två månader.

”Tack för allt!”, säger Önneredsspelaren på klubbens webbplats.

”Det är med blandade känslor jag tillsammans med Önnered har tagit beslutet att avsluta spelarkarriären och lägga skorna på hyllan”.

Beskedet kommer efter att disciplinnämnden beslutat att stänga av Brännberger i två månader. Detta efter att han i förra veckan slog till Markus Olsson i mötet med Kristianstad– en situation som resulterade i ett rött kort.

Avstängningen är 32-åringens fjärde på ett år.

Christoffer Lind, ledare för Önnereds herrlag, säger att klubben haft en bra och tydlig dialog med Brännberger:

”Vi tog för en tid sedan det gemensamma beslutet att Christoffer inte kommer att spela fler matcher för Önnereds HK. Situationen och den mediala uppmärksamheten som avstängningarna har gett är varken positiv för föreningen, för Christoffer själv eller för handbollen i stort.”

Trots att spelarkarriären är över meddelar klubben att 32-åringen kommer att vara en del av ledarstaben för elitgruppen på herrsidan.

”Handbollen har varit mitt liv under många år, och drivkraften att vinna är det som har fått mig att hålla på överhuvudtaget. Önnered har stöttat mig under den tid jag har varit här, och jag hoppas kunna bidra till laget på andra sätt framöver och på så sätt ge tillbaka till föreningen”, säger Brännberger.