Stjärnan snackade igen: "Måste skärpa oss"

David Hjorter/TT

Publicerad 2019-12-30

Djurgårdens Dick Axelsson har för ovana att snacka sig till utvisningar i SHL.

Borta mot Rögle fick stjärnforwardens uppförande avgörande betydelse i 1–3-förlusten.

– Vi måste skärpa till oss i närkampsmoment och vad vi säger med munnen, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till C More.

Det var bara en och en halv vecka sedan Dick Axelsson, från avbytarbåset, snackade sig till en utvisning borta mot Malmö (0–4) och motståndarlaget satte ett viktigt 2–0-mål. I måndagens bortamatch mot Rögle i Ängelholm var det dags igen.

Djurgårdens stjärna sade återigen något dumt från båset och dömdes till två minuters utvisning för osportsligt uppträdande. Rögles Daniel Zaar satte matchavgörande 2–1 i efterföljande powerplay när hemmalaget vann med 3–1.

Djurgårdens tränare Robert Ohlsson var kritisk till Axelssons beteende. Forwarden fick dessutom matchstraff efter matchens slut för ett ytterligare dumt uppträdande.

– Vi måste skärpa till oss i närkampsmoment och vad vi säger med munnen. Det är klart vi kan förbättra vårt språkbruk. Det blir ju matchavgörande. Det kändes som en liten gåva, sade Ohlsson till C More utan att berätta exakt vad Axelsson sade.

Josefson bröt måltorka

Rögles tvåmålsskytt Daniel Zaar, som även gjorde 3–1-målet, tyckte att hans lag hade tur.

– Det är flyt inblandat i dag. En jäkla kämpainsats över 60 minuter, sade Zaar till C More.

Tabellnian Djurgården fick annars bästa möjliga start på matchen då Jacob Josefson styrde in ett skott från backen Linus Hultström redan efter 83 sekunders spel. Lagkaptenens totalt tredje mål den här säsongen och det första på tre månader efter en fotskada som höll 28-åringen borta från spel i oktober och november.

– Jag försöker bara hitta en yta framför mål. Det var skönt. Vi håller det enkelt och spelar med hög intensitet. Alla vet att vi måste hjälpa varandra, sade Josefson till C More.

"Inte skitrolig hockeymatch"

I bortalaget var förstekeepern Niklas Svedberg, som haft knäproblem, tillbaka i målet för första gången på fyra matcher. 30-åringen höll nollan i första perioden men fem minuter och 53 sekunder in i andra fick han kapitulera.

Rögles Leon Bristedt stötte in en bra passning från förstacentern Ted Brithén och det var utjämnat, 1–1. Bristedts tredje mål på de två senaste matcherna och elfte totalt den här SHL-säsongen.

Tabellsexan lyfte sig ytterligare efter kvitteringen och Svedberg testades gång på gång. 10.33 in i tredje perioden gjorde sedan Daniel Zaar sitt första mål och fyra minuter och 19 sekunder senare, efter 14.52, kom 3–1. Forwarden är Rögles bästa målskytt den här säsongen med tolv mål, ett bakom SHL:s skytteligaledare Michael Lindqvist, Färjestad.

– En sådär match från båda hållen. Inte en skitrolig hockeymatch, sade Leon Bristedt till C More efter andra perioden.