Liverpool världsmästare efter rysarfinal

TT

Publicerad 2019-12-21

Liverpool är världsmästare i klubblagsfotboll.

Det krävdes en brasilianare för att få hål på det brasilianska motståndet.

Liverpool vann klubblags-VM i fotboll efter en rysarfinal mot Flamengo.

Matchhjälte på Khalifastadion i Doha? Roberto Firmino.

För första gången kan Liverpool titulera sig världsmästare i klubblagsfotboll.

Efter många om och men vann de engelska Champions League-mästarna från i våras finalen i Doha, Qatar, mot brasilianska Flamengo med 1–0.

Matchen var mållös efter ordinarie tid på Khalifastadion – men efter 99 spelade minuter lyckades till slut Roberto Firimino bryta dödläget.

Efter en vass genomskärare från Jordan Henderson till Sadio Mané skickades bollen in i straffområdet till Firmino – som med ett perfekt avslut överlistade målvakten Diego Alves.

– Vi kunde ha gjort fler mål men överlag är jag nöjd med resultatet och att vi presterade så pass bra i svåra förhållanden, säger lagkaptenen Jordan Henderson, enligt BBC.

Engelsmannen tillägger:

– Vi har hittat en sätt som fungerat för oss länge nu. Vi avgör med sena mål och fortsätter att förbättra oss.

1–0-vinsten betyder att Liverpool blir andra laget från England, efter Manchester United (2008), att vinna klubblags-VM. Därmed lyckades klubben även med det som man inte klarade av för 14 år sedan

Efter att år 2005 ha vänt 0–3 till 3–3 och besegrat Milan på straffar i en av de mest dramatiska Champions League-finalerna någonsin spelade Liverpool senare på året klubblags-VM i Japan.

Den gången blev det dock förlust i finalen med 0–1 mot São Paulo, också de från Brasilien.