Haalandsuccén fortsätter – två nya mål

TT

Publicerad 2020-02-01

Erling Braut Haaland firar efter ett av sina två mål i Dortmunds 5–0-seger hemma mot Union Berlin.

Tre mål i första matchen, två i den andra och nu ytterligare två.

Norrmannen Erling Braut Haaland, 19, fortsätter att ta tyska Bundesliga med storm.

Efter två succéinhopp och fem gjorda mål fick den 19-årige fotbollstalangen Erling Braut Haaland chansen från start när Borussia Dortmund tog emot Union Berlin på lördagseftermiddagen.

Dortmund körde över motståndet med 5–0 och den norske anfallaren visade på nytt att klubben gjorde helt rätt när man nyligen öppnade plånboken för att ta in honom från Salzburg.

Jadon Sancho satte 1–0 i den 13:e minuten och fem minuter senare höll sig Haaland framme och styrde in ett inlägg till 2–0. Det var norrmannens sjätte mål på färre än 80 spelade minuter i Dortmund.

I den andra halvleken fortsatte han att briljera. I den 68:e minuten rundade han Union Berlins målvakt Rafal Gikiewicz, som drog undan benet på Haaland och domaren dömde straff. Marco Reus placerade in 3–0 från straffpunkten, och två minuter senare satte Axel Witsel 4–0.

Haaland avslutade sedan dagen genom att sätta 5–0 med fel fot, vänstern, i den 76:e minuten. Det blev hans sista spark i matchen. 19-åringen byttes ut till stående ovationer efter ännu en framgångsrik dag i Dortmundtröjan.

Tidigare Malmö FF-tränaren Uwe Rösler gjorde Bundesligadebut på lördagen. Rösler, ny huvudtränare i Fortuna Düsseldorf, såg ut att få inleda sitt nya jobb med tre poäng när Kaan Ayhan gav laget ledningen hemma mot Eintracht Frankfurt i den 78:e minuten. Men gästernas Timothy Chandler förstörde den förhoppningen när han satte 1–1 på tilläggstid. Poängen innebär ändå att Düsseldorf lämnar jumboplatsen, åtminstone tillfälligt.