Medvind för Rangers – utan Lundqvist

TT

Publicerad 2020-02-20

Mika Zibanejad firar med lagkamraten Pavel Buchnevich.

Fem mål i tredje perioden banade väg för New York Rangers femte seger på sex matcher

Kvällens svensk blev Mika Zibanejad, som lade ännu ett mål och tre assist till sin meritlista.

Men Henrik Lundqvist är fortsatt bänkad.

Det blev inget svenskt målvaktsmöte när New York Rangers mötte Chicago borta i NHL-ishockeyn.

I Chicago-målet stod Robin Lehner – men i stället för Henrik Lundqvist var det som så många gånger på sistone en talangfull ung ryss i Rangers målbur. Aleksandr Georgijev hade den här gången bytts ut mot Igor Sjestiorkin, som var tillbaka efter att ha missat tre matcher på grund av en skada. Och det blev 24-åringen som gick vinnande ur målvaktskampen. Tack vare att ryssen gjorde 37 räddningar, mot Lehners 35, kunde Rangers vinna matchen med 6–3.

Fem snabba mål

Lagen låg lika, 1–1, efter andra perioden. Men sedan blev det tretton tunga minuter för Lehner i Chicago-målet. Rangers pepprade in fyra mål på mindre än tio minuter – tre av dem framspelade av Mika Zibanejad. Svensken satte strax därpå spiken i kistan genom att sätta det avslutande målet själv. Att Chicagos Drake Caggiula lyckades reducera (assisterad av Alex Nylander) mitt i Rangers målsvit blev en klen tröst.

New York Rangers har nu vunnit fem av sina senaste sex matcher, men ligger bara på elfte plats i den östra konferensen och kämpar för att lyckas ta sig upp på slutspelsplats. Lagets kung i så många år, Henrik Lundqvist, har fått skralt med speltid och har inte spelat de senaste fyra matcherna.

Boston leder

Även Chicago har det tufft. Laget ligger på tolfte plats i den västra konferensen och kämpar också för en slutspelsplats.

I toppen drygar däremot Boston ut sitt försprång. Laget vann mot Edmonton med 2–1 efter förlängning och har nu vunnit tio av sina senaste elva matcher. Laget har därmed flest poäng i hela NHL och drygar ut till tvåan Tampa bay.