Lindsey Vonn redo for comeback

Publicerad 2017-01-04

Alpint. Ingemar Stenmark är snart ett jagat byte igen.

Lindsey Vonn är på väg mot comeback efter armbrottet och har siktet inställt på den svenske legendarens segerrekord i världscupen.

Den alpina stjärnan Lindsey Vonn planerar att tävla igen i österrikiska Altenmarkt-Zauchensee nästa helg, där störtlopp och kombination står på världscupprogrammet.

Amerikanskan bröt armen under träning i Colorado i november och tvingades till operation. Hon var tillbaka i full träning i förra veckan och åker till Europa i helgen.

– Det gäller att vara lite förnuftig, men hennes mål är att köra i Altenmarkt. Vi vill i alla fall ha henne tillbaka så fort som möjligt, säger USA:s landslagschef Patrick Rimi.

Vonn har 76 alpina världscupsegrar, tio färre än Ingemar Stenmark. Amerikanskan gör ingen hemlighet av att hon jagar svenskens rekord.

– Jag kan försöka lura mig själv att det inte betyder någonting, men det gör det verkligen. Om jag slår rekordet etsar jag mig fast i skidhistorien. Jag vill att folk ska minnas att jag vann hela tiden, inte att jag var skadad hela tiden, säger hon i en intervju med 60 Minutes.

32-åringen, som har vunnit den totala världscupen fyra gånger, stod över säsongspremiären i Sölden och har inte tävlat sedan hon skadade vänsterknäet i Andorra i februari i fjol.

TT-NTB

Följ ämnen i artikeln