Bristedt hyllar fansen efter derbysegern

David Carlsson/TT

Publicerad 2019-12-28

Leon Bristedt fick jubla dubbelt i derbysegern med 4–1 mot Malmö.

Rögle var åter bäst på isen i Skånederbyt i Malmö.

Dessutom var Rögle, trots en fullsatt bortaarena, bäst på läktaren, menar tvåmålsskytten Leon Bristedt.

– Jag tror det är få lag i Sverige som har det stödet vi har, säger han efter 4–1-segern.

Rögle har utvecklats till en skräckmotståndare för Malmö den här säsongen. På tre möten hittills har laget från Ängelholm gått segrande ur samtliga. Den här gången var det dock ett formstarkt hemmalag som sökte revansch.

Men Malmös fyra raka segrar betydde inte mycket när Rögle ändå tog ledningen genom Taylor Matson, och sedan aldrig släppte taget om den. Leon Bristedt blev den stora avgörande faktorn med två mål i 4–1-segern.

– Vi kommer inte riktigt upp i nivån som vi har gjort de fyra senaste matcherna. Rögle får ligga i förarsätet hela tiden och vi försöker jaga, men är rätt tröga i avsluten och tar för lång tid på oss, säger Malmötränaren Peter Andersson.

Fullsatta läktare

Trots sina två mål vill Bristedt hellre tala om laginsatsen och publikstödet bakom segern.

– Vi är ett bättre lag. Malmö är inte dåliga, men vi är starka, har höga målsättningar och vill vinna alla matcher. Vi är bäst i Skåne just nu och det är där vi vill vara, säger Bristedt.

För första gången den här säsongen var det fullsatt i Malmö arena med 12 600 sålda biljetter – och många höll på det grönvita laget.

– Jättehäftigt. Framför allt när Malmö arena känns som en stor Catena arena. Det känns som att våra fans tar över i arenan i dag. Vi har ett otroligt stöd i ryggen, det hör man när vi gör mål och när vi vinner matchen, säger Leon Bristedt.

"Gör Rögle mer attraktivt"

Bristedt, som kom till Rögle inför förra säsongen, utvecklar kärleksförklaringen:

– Det ger vårt lag en trygghet och en otrolig stolthet. Vi är 25 spelare ute på isen, men flera tusen, på läktarna och runt omkring klubben, som hela tiden stöttar laget. Det betyder väldigt mycket.

– Jag tror det är få lag i Sverige som har det stödet vi har. Det är extra coolt med tanke på att Ängelholm är så litet och något som vi spelare uppskattar, och som jag tror gör Rögle lite mer attraktivt att spela i, säger han.

Följ ämnen i artikeln