3 000 i säkerhetsinsats på El Clásico

TT

Publicerad 2019-12-16

Lionel Messi och Antoine Griezmann kommer spela El Clásico-mötet med Real Madrid inför ett ovanligt stort säkerhetspådrag. Arkivbild.

Säkerhetspådraget skärps inför El Clásico på onsdag.

För att undvika oroligheter kommer 3 000 poliser och säkerhetsanställda att närvara i samband med onsdagens spanska stormatch mellan Barcelona och Real Madrid.

Höstens våldsamma protester i Katalonien ledde till att El Clásico-mötet mellan de spanska fotbollsjättarna Barcelona och Real Madrid sköts upp.

Det nya matchdatumet fastställdes i stället till den 18:e december, och nu står det klart att säkerhetspådraget kommer vara på topp i samband med onsdagens drabbning.

Protestgruppen Democratic Tsunami, som försöker få igenom en ny folkomröstning om Kataloniens självständighet, har uppmanat sina anhängare att samlas utanför matcharenan Camp Nou från och med fyra timmar före avspark.

Av den anledningen har spansk polis, de båda klubbarna och det spanska fotbollsförbundet, RFEF, sammanträtt inför matchen för att försäkra sig om att såväl spelare och domare som den förväntade supporterskaran på knappt 100 000 människor kan anlända till arenan säkert.

En säkerhetspersonal på hela 3 000 personer kommer närvara i samband med det klassiska mötet för att förhindra demonstranter från att blockera ingångarna till Camp Nou.

– Det kommer att garantera att El Clásico spelas som vanligt, säger Eugeni Sallent, chef för den katalanska polismyndigheten.

Ursprungligen skulle El Clásico ha spelats den 26 oktober.