Vetlanda vann Smålandsderbyt

Publicerad 2016-06-07

Speedway. Dackarna jagade säsongens andra seger när Vetlanda kom på besök i ett prestigefyllt Smålandsderby i speedway.

Det var nära - men Vetlanda avgjorde i det 15:e och sista heatet, där Bartosz Zmarzlik och Tai Woffinden tog en femetta och gav Vetlanda segern med 47-43.

Vetlanda var i underläge, men vann de fyra sista heaten med 17-7 och säkrade segern, mycket tack vare stjärnorna Woffinden och Zmarzlik, som både noterades för 16 poäng.

I Målillalaget Dackarna gjorde den norske veteranen Rune Holta comeback, han bidrog med sex poäng. Hemmalagets Patryk Duda hade en olycklig dag och nollade i sitt första heat och fick stopp i det 14:e. Vetlanda tog sig i och med segern upp på slutspelsplats, för Dackarna - som bara skrapat ihop två poäng på de sex inledande omgångarna - börjar läget bli prekärt.

Smederna från Eskilstuna tog första poängen för säsongen när laget nådde oavgjort, 45-45, hemma mot Rospiggarna. Rospiggarna ledde inför sista omgången, men det heatet vann Smederna med 4-2 och utjämnade.

Topplagen Masarna och Piraterna är fortfarande obesegrade.

Avestalaget Masarna vann med 51-39 på bortaplan mot Lejonen från Gislaved och Motalalaget Piraterna vann mot Indianerna, Kumla, med 51-39. Därmed är det bäddat för en högintressant seriefinal i Avesta om en vecka.

TT

Följ ämnen i artikeln