Publicerad 2020-01-09

Atlético Madrids Angel Correa avgjorde mot Barcelona i matchens slutminuter.

Mycket pekade på att det skulle bli en El Clásico-präglad spansk supercupfinal i Saudiarabien.

Men Atlético Madrid ville annat, vände sent mot Barcelona – och vann med 3–2.

Det såg länge ut att gå vägen för Barcelona i den andra semifinalen av den spanska supercupen – men i stället tappade storklubben sin ledning sent mot Atlético Madrid som vände och vann med 3–2.

Miniturneringen har i år ett nytt upplägg och avgörs i Saudiarabien med fyra deltagande lag i stället för två. Real Madrid tog sig till final efter vinst mot Valencia på onsdagen – men väl där blir det inget nytt El Clásico-möte.

I en svängig tillställning i staden Jidda hade Barcelona vänt underläge 0–1 till en 2–1-ledning efter mål av Lionel Messi och Antoine Griezmann.

Ända fram till den 81:a minuten var Barcelona i förarsätet – men då kvitterade Alvaro Morata från straffpunkten.

Och bara fem minuter senare var det dags för nästa kalldusch. Assisterad av Morata såg Angel Correa först ut att bränna sitt friläge efter att ha avslutat rakt på målvakten Neto – men argentinaren fick ändå se bollen studsa in i mål precis innan den rensades undan av Barcelona-försvaret.

Finalen av spanska supercupen, som alltså blir ett huvudstadsderby mellan Real Madrid och Atlético Madrid, spelas på söndag klockan 19.