Hansdotter fyra när Shiffrin körde ur

Publicerad 2017-01-03

Alpint. Mikaela Shiffrin var en slalomseger från rekordsviten. Då körde hon ur.

Frida Hansdotter jagade säsongens första pallplats - men missade med 31 hundradelar och blev fyra i Zagreb.

– Halva Frida är tillbaka. Snart är hela Frida det, sade svenskan.

Den amerikanska storstjärnan Mikaela Shiffrin hade vunnit de sju senaste världscuptävlingarna i slalom - en seger bakom rekordsviten som Vreni Schneider (1988-89), Schweiz, och Janica Kostelic (2000-01), Kroatien, delar.

Shiffrin missade flera tävlingar i fjol då hon var skadad och hennes egen slalomsvit var uppe i tolv segrar i följd. Amerikanskan brukar inte köra ur. Inför Zagreb var det mer än fyra år sedan hon inte kom i mål i en slalomtävling.

– Jag är besviken men jag vet att jag är den bästa slalomåkaren i världen så jag är inte orolig, sade hon till Aftonbladet efter grenslingen i första åket.

Shiffrins uråkning öppnade för konkurrenterna, däribland Frida Hansdotter som jagade säsongens första pallplats.

"Inte nöjd"

Den 31-åriga svenskan låg på femte plats efter första åket, med 16 hundradelar upp till en eftertraktad pallplats. Hon kom ned som ledare men fick se Petra Vlhova, Slovakien, Sarka Strachova, Tjeckien, och segraren Veronika Velez Zuzulova, Slovakien, korsa mållinjen med snabbare totaltider.

– Att vara fyra i världen är jättebra men jag är inte nöjd. Man är ju en tävlingsmänniska och det är klart att man vill vara på pallen, sade Hansdotter till SVT.

Det skilde 31 hundradelar upp till trean Strachova.

– Det är väldigt bra med tanke på att jag känner att jag har mer att ge. Huvudet säger fortfarande "kommer det att sitta?" trots att jag vet att det sitter, sade Hansdotter.

"Väldigt viktigt"

Emelie Wikström åkte upp sig från 18:e till 12:e plats, tangerat säsongsbästa, i det andra åket.

– Det är väldigt viktigt för mig. Jag får poäng och lite mer självförtroende, sade hon till SVT.

Anna Swenn-Larsson åkte ur några få portar från mål i första åket.

TT

Följ ämnen i artikeln