Succéinhopparen: "Mer mål med Zlatan"

TT

Publicerad 2020-01-19

Zlatan Ibrahimovic firar mål med succéinhopparen Ante Rebic.

Han gjorde inget eget, men Zlatan Ibrahimovic låg bakom Milans segermål i matchens sista minut.

Inhopparen Ante Rebic gjorde succé med två mål i 3–2-segern hemma mot Udinese.

– Zlatan sa att jag kommer att göra mer mål med honom och det var sant, säger kroaten till TV4:s Fotbollskanalen.

Frankfurt lånade ut kroaten Rebic i höstas. I sin nionde match för Milan kom hans två första mål. Det första kom efter bara två minuter av inhoppet efter pausvilan.

Och i den tredje tilläggsminuten svarade Ibrahimovic för förarbetet till Rebic som tog sig fram till skottläge och satte 3–2-målet.

Zlatan Ibrahimovic spelade sin tredje ligamatch för Milan efter återkomsten, hans andra från start och hans första från start på hemmaarenan San Siro. Svensken låg bakom mycket i Milans offensiv, men fick inga klockrena lägen till egna mål. Han hade bland annat en cykelspark och en nick inne i straffområdet.

"Betyder väldigt mycket"

Men viktigast av allt var segern, säger Ibrahimovic.

– Det betyder väldigt mycket. Vi vann i Cagliari, vi vann i dag och vi vann i Coppa Italia. Det här självförtroendet följer med. Det var ingen lätt match, det var en tuff match. De två målen vi fick emot oss ska inte hända, men det hände och vi reagerade bra och gjorde mål i slutet och vann matchen. Vi fick publiken med oss och det är viktigt för spelarna att få med sig det här självförtroendet, säger Ibrahimovic till Fotbollskanalen.

Dansken Jens Stryger Larsen gjorde 0–1 redan i den sjätte minuten efter att Milan-målvakten Gianluigi Donnarumma sprungit långt utanför straffområdet för att mota iväg en boll – men missat.

Donnarumma revanscherade sig i andra halvlek då han gjorde flera kvalificerade räddningar.

Milan klättrar

Milan gjorde 2–1 i den 72:a minuten då Theo Hernández fick på en kanonträff. Kevin Lasagna kvitterade till 2–2 på nick i den 85:e minuten, Stryger Larsen stod för inlägget.

Udineses svenske vänstermittfältare Ken Sema byttes ut i slutet.

Med Zlatan Ibrahimovic i laget har Milan tagit sju poäng på tre matcher och ligger nu på åttonde plats i tabellen.

– Jag tror att det handlar om att ta tre poäng i varje match för att komma högre upp i tabellen med tanke på att situationen är som den är. Om vi spelar bra eller mindre bra... Det viktigaste är nog att kriga och ta poängen vi vill ha, säger svensken.